Meniul de Paste – o provocare pentru organism?


Indiferent daca ai tinut post sau nu, probabil abia astepti sa petreci Pastele impreuna cu familia in jurul mesei festive. Ai stabilit deja meniul? Include oua umplute, drob, friptura de miel, salata de boeuf, cozonac, pasca si multe alte bunatati?

Mancarea grea, satioasa si variata pare reteta unor sarbatori de succes, dar poate fi in acelasi timp, o provocare pentru organism si pentru silueta.

Ce solutii avem la indemana pentru a ne sustine organismul?

1. servirea alimentelor doar in combinatiile recomandate de nutritionisti


Ouale, carnea si lactatele sunt, fiecare in parte, alimente greu digerabile. Pentru a nu ne solicita excesiv organismul, trebuie sa rezervam fiecaruia dintre ele un moment diferit din zi. Prin urmare, daca vei ciocni ouale rosii la micul dejun, serveste-le alaturi de salata verde, ridichii si castraveti sau de alte tipuri de legume preferate. La pranz, poti opta pentru friptura cu legume gatite, iar seara, in cantitati mici – pentru pasca sau cozonac.
In cazul in care consideri ca nu ai avut la masa suficiente legume - este bine sa ai la indemana suplimente alimentare, cum este Forever Supergreens – un amestec ideal de peste 20 de fructe, legume, superalimente si aloe - sau Fields of Greens - o excelenta sursa de “hrana verde”.


2. portii mai mici la fiecare masa


In functie de cat de activ esti si de obiectivele pe care ti le-ai stabilit in ceea ce priveste greutatea corporala, o masa ar trebui sa contina undeva intre 200 si 700 de calorii.
Un ou fiert are aproximativ 75 de calorii, o portie de friptura de miel 250 de calorii, un pahar de vin 250-300 de calorii, o felie de paine 75 de calorii, iar o felie de cozonac 350 – 400 de calorii, in functie de umplutura, in timp ce salata verde are sub 20 de calorii/ 100 g.
Alege multe legume verzi pentru mentinerea aportului caloric in limite normale, iar daca ai nevoie de ajutor in diminuarea poftei de mancare, ia cu o jumatate de ora – o ora inaintea fiecarei mese o tableta de Garcinia Plus de la Forever.


3. respectarea limitei zilnice de calorii


Numarul de calorii pe care trebuie sa il consumam zilnic depinde de la persoana la persoana, dar in general, se situeaza undeva in jurul a 1500 – 2000 de calorii. Daca esti o persoana sedentara si te apropii de limita superioara de 2000 de calorii sau daca esti inalt si corpolent, dar ai depasit deja 2000 de calorii inainte de ora pranzului, ai la dispozitie doua ajutoare de nadejde: Forever Therm pentru a-ti sprijini reglarea metabolismului si accelerarea arderilor si Forever Lean, care contribuie la blocarea absorbtiei caloriilor din lipide si carbohidrati si ajuta la mentinerea concentratiei normale a glucozei in sange.


4. sustinerea digestiei


Poate ca ai dobandit deja obiceiul bun de a-ti incepe ziua cu un pahar de Aloe Vera Gel de la Forever, indiferent ca este vorba despre cel clasic, cu 99,7% concentratie de Aloe, despre Aloe Berry Nectar sau despre Forever Aloe Peaches, fii consecvent si in zilele de Paste. Iti vor sustine digestia.
Include in lista alimentelor pe care doresti sa le consumi de Paste si muraturile, pot fi de un real ajutor pentru digestie. Daca insa excesul de sare sau de otet nu iti prieste, sustine-ti sistemul digestiv cu Forever Active Pro-B cu zinc, care ii asigura organismului tau 8 miliarde de bacterii benefice digestiei in fiecare capsula.


5. mai multa miscare


Pe langa timpul petrecut cu familia in jurul mesei festive, asigura-te ca ti-ai programat, daca nu o alergare sau un antrenament, macar o plimbare prin parc sau cu bicicleta.
30 de minute de alergare pot arde pana la 450 de calorii, o plimbare de o ora 100-150 de calorii, iar o ora de mers cu bicicleta 250-300 de calorii. Daca stii ca ai mancat mai mult, fa mai mult sport si echilibreaza balanta caloriilor.


Cand petreci timp in aer liber, stai la soare pentru a-ti ajuta organismul sa metabolizeze vitamina D, dar ia cu tine si Aloe Sunscreen pentru a te feri de neplacerile arsurilor solare. Nu uita nici de Forever Instant Hand Cleanser pentru a-ti mentine mainile curate, indiferent de suprafetele pe care le atingi, mai ales in aceasta perioada cand suntem cu totii preocupati de igiena mai mai mult ca oricand.


Stim ca fiecare dintre noi are nevoie din cand in cand si de zile de pauza in care sa isi permita sa se relaxeze fata de orice ar presupune respectarea cu strictete a unui program. Daca Pastele este una dintre acele zile pentru tine, bucura-te din plin si alege, dintre variantele pe care ti le-am oferit, solutia care este cea mai potrivita pentru tine, astfel incat nu iti fortezi peste masura organismul.