”Ce ne-a ajutat foarte mult in crestere a fost...” (INTERVIU)

Sunt din 2003 parte din inima Forever. Cunosc foarte produsele si compania, iar de 2-3 ani au luat un avant extraordinar, inregistrand succese frumoase, care ne-au facut sa ne intrebam... cum au reusit si de ce tocmai acum? Proaspat calificati la #EMR24 si la Cannes, Emanoil & Lacramioara Cretu, Manageri si parinti a doua fetite superbe, se bucura de reusitele pe care orice FBO le merita si le poate obtine in afacerea lor. Cum? In cazul lor, printr-o simplitate copiabila.

Bucurati-va de un interviu motivational puternic, din care puteti desprinde numeroase idei care va pot ajuta sa fiti in topul liderilor de succes Forever din Romania si nu numai.

Stim ca sunteti alaturi de noi din 2003. Spuneti-ne, pe scurt, povestea voastra Forever. 

Emanoil: Am cunoscut compania Forever cand eram student si am avut sansa sa nu ma mai angajez niciodata si sa-mi dedic tot timpul acestei activitati. Participand la prima prezentare, am fost cucerit de stimulentul Forever2Drive. Iar astazi acest vis si multe altele sunt implinite pentru ca, atunci cand crezi si actionezi, incredibilul devine credibil. Din clipa in care am pasit pe acest drum, fiecare zi am trait-o alaturi de minunatele produse si beneficiile lor. 

Am inceput cu adevarat dezvoltarea afacerii in momentul in care am constientizat ca ceea ce ofera Forever Living Products este UNIC. Aici este locul in care poti avea, simultan, sanatate, bani, recunoastere, calatorii in cele mai frumoase locuri din lume impreuna cu oamenii cu care construiesti afacerea Forever, timp disponibil pentru a-l petrece cu cei dragi, apreciere la adevarata valoare, crestere si dezvoltare personala.

Lacramioara: Sunt cadru didactic si am cunoscut compania Forever la sfarsitul clasei a XII-a, in anul 2006. Urma admiterea la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, iar atunci am simtit ca Forever este sansa pe care Bunul Dumnezeu mi-a scos-o in cale. Ca studenta la Conservator, aveam cursuri si destul de mult de studiat si nu puteam sa ma angajez, iar faptul ca aveam posibilitatea sa fac activitatea atunci cand timpul imi permitea m-a incantat foarte mult.

Tot in Forever l-am cunoscut pe sotul meu, Emi, care mi-a oferit acea viziune pe care numai un lider ti-o poate darui.
In anul 2009 am ajuns Manager, iar odata cu acest nivel mi-am dezvoltat abilitatile de comunicare, increderea ca pot reusi orice atunci cand imi doresc suficient de mult si actionez in directia visului meu. In anul 2010 ne-am casatorit, iar in anul 2012 am ajuns Eagle Manageri, exact atunci cand a fost lansat acest stimulent. Cele doua fetite minunate, Maria si Petruta, ne sunt alaturi in aceasta frumoasa calatorie si reprezinta motivatia noastra.

Ati avut o activitate constanta in afacere de-a lungul celor peste 20 de ani de cand sunteti in Forever, dar observam o crestere accentuata din 2021 (cand inca era pandemie) si super accelerata din vara anului trecut. Ce s-a schimbat? V-ati reactivat parteneri mai vechi sau lucrati cu o noua generatie in echipa? 

Lacramioara: Ne-am descoperit visurile si am inceput sa abordam oameni si sa dezvoltam o noua echipa, in acelasi timp consolidand echipa manageriala pe care o aveam deja. Strategia noastra de lucru a fost sa crestem Supervizori, ideal in primele doua luni de la inscriere, atunci cand entuziasmul lor este foarte mare si sa multiplicam ACTIVII. Am decis sa participam la toate evenimentele Success Day organizate de catre companie, ceea ce ne-a ajutat sa avem mai multa incredere, o viziune mai mare, pe care sa o impartasim tuturor oamenilor pe care ii intalnim.

Emanoil: Ce ne-a ajutat foarte mult in crestere a fost lansarea stimulentelor europene. Am realizat ca acestea au fost gandite ca un cadou pentru fiecare dintre noi. Putem calatori in cele mai frumoase locuri din lume, impreuna cu cei dragi si cu partenerii de business. 

Astfel, intr-un singur an avem posibilitatea sa calatorim in cel putin 4 locuri diferite din lume: Londra (Leap to London), India (FGR24), Cannes (Yes, You Cannes Again), croaziera la Venetia, Trieste, Dubrovnik (Eagle Manager).
Am facut un plan cu fiecare om din echipa care-si dorea stimulentul, am impartit punctele pe fiecare luna si am inceput sa avem intalniri atat online, cat si offline pentru a atinge obiectivele stabilite. La aceste intalniri, am prezentat importanta Activului si multiplicarea acestuia. ACTIVUL este cheia afacerii Forever. Realizarea Activului 1+3 p.c. a adus in cele 3 luni de calificare cel putin 9 p.c.noi din cele 45 p.c. si parteneri care, dupa calificarea la Cannes, sunt astazi sunt in curs de calificare pentru nivelul de Manager.
Noi credem in fiecare om din echipa noastra si stim ca in fiecare straluceste un Diamant! 

Ati inregistrat numeroase succese in ultimele luni - prezenti in Club 100, calificati la Forever2Drive, la ambele evenimente din Cannes (2023 & 2024) si Londra (2024) si, mai nou, sunteti calificati deja la EMR24. Felicitari si la cat mai multe! Ati avut o strategie pentru toate acestea? Cum ati reusit? 

Lacramioara: Multumim mult! Este foarte important sa stim ce vrem. Este primul pas. Sa decidem ce vrem cu adevarat. Sa credem si sa multumim pentru acele lucruri ca si cum sunt deja implinite. Sa actionam. O parte a strategiei noastre este sa lucram in fiecare zi la setarea mentala, prin a ne scrie ceea ce vrem sa realizam in ziua respectiva. 

Este minunat ce ofera compania Forever. Faptul ca esti platit de mai multe ori pentru aceeasi munca. Mai presus de toate, este contributia pe care o aduci in vietile oamenilor. Spune continuu povestea ta! Este inspirationala pentru toti oamenii din jur!

Emanoil: Intentia noastra atunci cand au fost lansate evenimentele europene a fost sa sustinem cat mai multi oameni din echipa sa realizeze aceste stimulente. Focusul a fost pe calificarile lor. Mi-am dorit din toata inima sa se califice toti. Aveam in agenda peste 50 de persoane alaturi de care doream sa ne calificam. La stimulentul “Leap to London” au fost calificate 7 familii. Ce am facut? Am vorbit telefonic sau ne-am intalnit fizic cu aceste persoane si le-am intrebat daca vor o excursie gratuita la Londra. Iar celor care mi-au raspuns cu „Da” le-am explicat cum trebuie sa faca doar 45 de puncte si vor beneficia de aceasta excursie. 

Saptamanal avem trei intalniri pe Zoom: una de instruire, alta de prezentare a bussines-ului Forever si alta de cunoastere a produselor, iar pe langa aceste intalniri online, am avut zilnic cate 3-4 prezentari offline. 

Un aspect foarte important de care am tinut cont in calificarea la Forever2Drive a fost setarea mentala. Imi scriam in agenda in fiecare zi: „Sunt recunoscator si multumesc lui Dumnezeu pentru cele 157 de puncte realizate luna aceasta!” Si cu cate puncte ne-am calificat? 157,3 p.c. Functioneaza setarea mentala? Din plin. Iar credinta este baza setarii mentale.

Pentru a reusi toate aceste performante este nevoie de un plan de recrutare foarte bun si nu numai.. de un leadership exceptional pe partea de fidelizare, de asemenea. Cum atrageti oameni in echipa si cum reusiti sa ii pastrati alaturi de voi? 

Lacramioara: Prin ceea ce facem noi, suntem exemplu pentru oamenii din echipa. De cand am inceput sa folosim mai multe produse Forever, au aparut mai multe rezultate. Daca inainte consumam doar 100 ml de gel, acum consumam cate 330 ml in fiecare zi, ceea ce inseamna 4 mini aloe/zi. De asemenea, cadourile pe care le facem celor din jur sunt intotdeauna produse Forever. Folosim foarte mult si partea de social media prin a face mici filmulete in care le spunem oamenilor despre beneficiile acestor produse minunate si in modul acesta atragem clienti noi.

Emanoil: Realizand unde suntem, care sunt darurile, pur si simplu, daruim Forever tuturor oamenilor pe care ii intalnim. 

Recrutare = daruieste Forever tuturor!

Fidelizare = trezeste constient in oameni nevoia din ce in ce mai mare de sanatate, informeaza-i despre produsele noi, impartaseste experientele personale cu produsele. 

Atunci cand ma intalnesc cu consumatorii, le impartasesc propria experienta cu un produs pe care ei inca nu l-au consumat. Suntem prezenti foarte mult pe Facebook si oamenii ne asociaza deja cu produsele Forever si vin catre noi atunci cand au nevoie de ele. Chiar mi s-a intamplat dupa ce m-am intors de la Londra sa intru intr-un restaurant si doamnele de acolo sa ma intampine cu urmatoarea afirmatie: „Acesta este domnul pe care l-am vazut pe Facebook la congresul de la Londra”. Faptul ca eu am postat in timp ce eram la Londra mi-a facilitat inscrierea acestor persoane in echipa mea.

Cum lucrati cu echipa non-manageriala pentru a o mentine activa si „in forma”? 

Lacramioara: Pentru noi, toti oamenii sunt importanti, toti oamenii sunt valorosi. Fie ca fac parte din echipa manageriala sau din echipa non-manageriala, implicarea noastra este la fel de mare. Vorbim aproape zilnic cu oamenii din echipa, telefonul fiind canalul de comunicare cel mai rapid. Le readucem aminte care este visul lor, de ce s-au inscris in Forever si unde vor sa ajunga. Este necesar ca schimbarea sa vina tot timpul din interiorul lor si ii ajutam in acest proces prin a le recomanda carti de dezvoltare personala pe care sa le citeasca, pentru ca, daca iti schimbi modul de gandire automat iti schimbi si viata. 

Emanoil: Pe langa cele mentionate de catre sotia mea, organizam evenimente inspirationale pentru ca oamenii sa descopere maretia afacerii Forever si sa-si doreasca sa fie parte din echipa noastra – avem Echipa Crestem Impreuna. Aceste evenimente contin foarte multe povesti de succes, de unde oamenii noi isi iau inspiratia.

Pentru cei care isi doresc bussiness-ul si au atins primul nivel de Asistent Supervizor, parcurgem cu fiecare in parte Brosura „Primii Pasi spre Manager”, pentru a le da claritate si un start corect in afacere. Astfel pastram afacerea simpla si copiabila.

Cum arata o zi sau saptamana de lucru pentru voi.? Aveti o familie superba si ne dorim sa stim cum impacati viata de familie cu afacerea?

Forever este cea mai frumoasa afacere din lume in principal pentru ca ne ofera timp. Timp pretios pe care il petrecem cu copiii nostri. Dimineata luam micul dejun impreuna, fiecare isi bea gelul preferat de aloe (Freedom, Berry Nectar, Peaches, Aloe Vera Gel). In timp ce fetele sunt la scoala, avem discutiile telefonice cu oamenii din echipa si ne stabilim intalnirile de prezentare de dupa-amiaza. 

Fetele noastre sunt pasionate de muzica, studiaza pianul si fac canto, ceea ce necesita o sustinere financiara si disponibilitate din partea noastra ca parinti, iar Forever ni le ofera din plin pe amandoua. 

In fiecare zi de luni avem instruire cu echipa in mediul online, marti avem prezentare de business, miercuri prezentare de produse, iar joi avem evenimentele offline. In restul zilelor avem prezentari 1 la 1 sau 2 la 1 cu oamenii din echipa noastra.

Ce sfaturi aveti pentru un FBO care abia acum s-a inscris si este la inceput de drum? Dar pentru un FBO care a luat o pauza si ar dori sa revina in forta? Cum sa reporneasca motoarele afacerii? 

Lacramioara: Este necesar ca fiecare om sa-si descopere visul! In momentul in care va sti pentru ce, cu siguranta va actiona. Si sa viseze maret. Modul in care percepem afacerea ne va aduce si rezultatele dorite. 

Emanoil: Pentru un FBO care incepe astazi afacerea Forever, sfatul meu este sa pastreze lucrurile simple:

- Consuma produsele. Fii primul tau client!
- Impartaseste experienta ta cu produsele fiecarei persoane pe care o intalnesti.
- Participa la toate evenimentele organizate de catre companie: Success Day, webinarii, training-uri, etc.
- Participa la toate evenimentele organizate de echipa ta manageriala.
- Actioneaza! 

Pentru un FBO care a luat o pauza, recomand sa analizeze si sa descopere de ce s-a oprit, sa identifice limitarile si ce anume l-a tinut pe loc. Ii recomandam sa se intoarca la produse, sa le consume din abundenta, deoarece acestea ii vor aduce entuziasmul, bucuria si emotia unui nou inceput. Si astfel, puteti incepe o noua viata. Sponsorul este foarte important in a avea succes, deoarece este cel care il va ghida si ii va da din nou directia corecta pe care sa mearga. Contacteaza-l si spune-i ca esti pregatit de actiune! Cu aceasta ocazie, vrem sa multumim si noi sponsorilor nostri, Angela si Valentin Gherghe, care ne sunt alaturi si ne sustin necontenit.

Ce urmeaza in palmaresul succeselor Forever pentru voi in perioada imediat urmatoare? 

Multumim Bunului Dumnezeu si suntem recunoscatori pentru tot ce am realizat pana acum! Obiectivele la care lucram in prezent sunt calificarea la FGR25 din Paris, la Chairman’s Bonus, Forever2Drive - Nivelul 3, la toate stimulentele europene lansate de catre companie. Ce ne motiveaza cel mai mult este atingerea nivelului de Diamant Manager si lucram deja in aceasta directie. Prin realizarea acestor stimulente dorim sa-i inspiram pe oamenii din echipa si sa le transmitem ca fiecare poate reusi, avand determinare, disciplina, credinta si perseverenta.

Mult succes tuturor!