Membru GLT in timp record - O reusita istorica in tara noastra (INTERVIU)

Suntem mandri si emotionati pentru pagina de istorie pe care o scriem in Forever Romania si Moldova impreuna cu Marina Carnat, Soaring Manager, calificat Eagle si... primul membru GLT din istoria companiei noastre. Mamica a 9 copii, a scris un succes autentic si o poveste fascinanta, care a inceput cu sotul ei, Teodor, alaturi de care a format cea mai puternica echipa, in doi, servind drept exemplul perfect echipei Forever pe care a construit-o cu dragoste, rabdare si perserenta.

O munca zilnica, o organizare perfecta, o strategie ingenioasa si pasiunea pentru produse si afacere au condus-o la succese fara precedent in lumea Forever – primele locuri in topurile din Romania si Moldova, prezenta lunara in top 10 global, si calificari pe linie la toate stimulentele locale sau globale. Totul, in doar un an si jumatate de cand s-a inscris in Forever!

Am aflat si noi cateva dintre secretele unei afaceri de nivel GLT, dar mai mult decat atat, am descoperit ca acest succes este accesibil absolut oricui, la orice nivel se afla astazi.

1. Spune-ne, pe scurt, povestea voastra Forever.

Suntem Teodor si Marina Carnat, ambii de profesie juristi. Suntem parintii a 9 copii. Avem 5 fete si 4 baieti: Teo, Manuella, Mateo, Tea, Tadeo, Malvina, Tamia, Mya, Mareo. Daca observati, fiecare nume incepe cu litera “T” si “M” - e o traditie a familiei noastre, care consolideaza indirect. Diferenta de varsta intre noi e de 12 ani si ne-am cunoscut la Universitatea de Drept, cand Teo era profesor, iar eu i-am fost studenta.

Oportunitatea Forever am cunoscut-o cu un an si jumatate in urma. Am fost abordata corect si frumos de Sponsor exact in momentul in care familia noastra era cel mai bine pregatita pentru a incepe aceasta afacere. Le suntem recunoscatori Sponsorilor nostri - Ion Badea, Alexandra si Sergiu Badea, Olesea si Vlad Anghelinici, pentru ca datorita lor, astazi avem posibilitatea sa impartasim cu voi povestea noastra absolut incredibila in cadrul Forever.

Asa am inceput sa navighez in aceasta lume a construirii de retele si a vanzarilor directe.

2. Inscrisa de un an si jumatate in Forever si ai inregistrat un succes istoric in companie – esti primul membru GLT (Global Leadership Team) din istoria Forever Romania & Moldova si suntem cum nu se poate mai mandri si fericiti pentru tine si familia ta. Stim ca a fost obiectivul tau de la bun inceput. Cum ai reusit?

Cu pasiune si hotarare, am inceput sa navighez in aceasta lume a construirii afacerii proprii in network marketing. Am inceput de la zero, am invatat de la zero si mi-am asumat o responsabilitate mare.

Acest titlu de membru GLT inseamna pentru mine o calatorie plina de provocari, pentru ca aflam si faceam lucruri pe care nu le-am stiut sau facut niciodata. Fiecare obstacol a fost o sansa de crestere. Am invatat sa gestionez respingerile, sa ma adaptez la schimbarile zilei si sa construiesc relatii autentice in cadrul echipei mele.

La inceputul anului trecut, in ianuarie, mi-am luat angajamentul fata de propria dezvoltare personala. Am invatat sa-mi stabilesc obiective clare si sa lucrez in mod constant la imbunatatirea abilitatilor mele de lider.

Pe atunci, ne renovam casa si cheltuielile care se prevedeau pentru a o finisa, de fapt, m-au si motivat sa fac calificarea la GLT, pentru ca estimativ, stiam cat poti castiga ajungand acolo. Impreuna cu Sponsorii mei am impartit 7.500 p.c. la 12 luni si am inteles ca 625 puncte lunare nu e un numar intangibil pentru mine (printre altele, am finalizat anul cu peste 8.000 p.c).

Tinand cont de experienta mea de influencer si de jurist, obiectivul dat l-am vazut posibil de realizat recrutand si crescand echipa non-manageriala. De asemenea, tin sa mentionez ca din 8000 p.c. a treia parte e recrutarea mea directa, fie prin promovarea produselor, fie a oportunitatii de business. Acest lucru demonstreaza ca am lucrat intens, in ritm alert si cu multa sinceritate si corectitudine.

Un alt aspect crucial al parcursului meu a fost strategia pas cu pas. Am facut planuri realiste, am stabilit obiective realizabile si am avut rabdare in construirea fundamentelor. Pentru ca tineti minte ca in discursul meu de pe scena Success Day am evidentiat ca eu sunt abia la inceput si abia invat. Si nu a venit nimic cazut din cer peste noapte, dar cu extrem de multa munca si viziune. Sotul meu mi-a zis odata: ”Marina, de ar vedea lumea cat si cum muncesti, nimeni nu ar mai putea sa te judece, pentru ca succesul pe care il ai e doar datorita muncii si daruirii tale fiecarei persoane in parte.”

Astazi, sunt in GLT datorita efortului meu neincetat, dar si sprijinului neconditionat al echipei mele si  incurajarii liderilor mei. Acest succes nu este doar al meu; este al nostru, comun - al echipei nr.1 din Moldova si Romania (la p.c. non-manageriale).

3. Pe langa calificarea GLT, esti pe primul loc in topul p.c. non-manageriale pe anul 2023 in Romania & Moldova si pe 2 la totale. In plus, ai reusit sa te califici la toate stimulentele si programele companiei. Cum ai reusit sa iti cresti echipa intr-un timp record si sa ajungi la aceste rezultate uimitoare?

Asta demonstreaza ca nu am devenit o stea peste noapte si am apus. Ci anume aceste topuri, din ianuarie pana in decembrie 2023 demonstreaza cat de serioasa si stabila este afacerea mea. Am invatat sa fiu flexibila, exact cum sunt si in viata de dincolo de afacere, am stiut ca nu concurez cu nimeni, ci doar cu mine insami, nu am judecat pe nimeni, nu am cautat cine si ce face rau, ci dimpotriva, am cautat cine si ce face foarte bine ca sa ma inspir sa fac si eu. M-am bucurat cu toata inima pentru reusitele altor persoane din Forever si i-am felicitat. Am citit mult si am invatat si am dat mai departe echipei mele.

Multi oameni in network marketing uita ca acest business tine de produse. Baza afacerii mele este cu adevarat despre dragostea mea fata de aproapele meu - contribui la transformarea familiilor intregi, iar de acolo renaste si prosperitatea. Din prima perioada de cand am intrat in afacere am inteles ca lucrurile nu vor avea lunga durata daca se vor construi artificial. Si atunci am ales sa fac treptat, cu dragoste si intelepciune. Si am avut de castigat si eu, si toti din echipa mea.     

4. Se poate crede ca ai reusit aceste performante datorita faptului ca esti influencer/blogger pe Instagram, pentru ca aveai multi urmaritori la momentul in care ai inceput afacerea. Este acesta atuul succesului in Forever?

Uitati-va ca liderul de top din Forever International cu peste 25.000 p.c. anual - are 116.000 urmaritori pe Instagram si este foarte activa in postari. Eu am 260.000 de urmaritori si totusi am mult mai putine puncte. Un alt lider indian din Forever, tot pe Instagram, are 350.000 urmaritori si cu postari de peste 50.000 like-uri, iar anul trecut a facut si el GLT cu 7500 p.c. Aceste cifre demonstreaza ca numarul nu este indicatorul succesului. Indicatorul succesului in aceasta afacere este faptul ca iti asumi responsabilitate totala pentru afacerea ta personala pe care o cresti de la zero. Iar asta nu o poate face absolut oricine, am convingerea ferma.

5. Ai o familie superba si stim ca sunteti parintii a 9 copii minunati si ca, pentru tine, familia este o prioritate. Cum reusiti tu si Teodor sa va organizati ca sa reusiti? Cum arata o zi de lucru pentru voi?

Odata cu nasterea ultimului copil, sotul a hotarat benevol sa intre in concediu parental de ingrijire a copilului, abandonand astfel orele de predare la Universitatea de Stat, avand titlu didactic de profesor universitar si titlu stiintific de doctor abilitat in drept. A fost o surpriza extrem de emotionanta si placuta pentru mine. Aceasta afacere ne-a oferit posibilitatea sa fim implicati continuu in cresterea si educarea copiilor nostri, sa fim prezenti mereu, lucru care nu era tocmai posibil inainte, deoarece foarte multe responsabilitati casnice erau mai mult pe seama mea.

Viata noastra acum este mai organizata, mai plina de armonie, mai cu sens. Sa stiti ca mereu este loc pentru mai bine.

Ziua obisnuita in familia Carnat incepe cu trezirea mamei, care pregateste micul dejun pentru toti. De obicei, micul dejun este deja pregatit de seara si imi ia foarte putin timp sa il organizez. Copiii mai mari pleaca la scoala (singuri, pentru ca am ales scoala foarte aproape de casa, 2 minute de mers pe jos), iar copiii mai mici sunt dusi de sot la gradinita. Intre timp, eu deja sunt pe Zoom cu fetele din echipa mea pentru 30 de minute. Apoi revine sotul acasa si avem discutii, mers la cumparaturi, treburi prin oras sau plimbari afara cu copilul cel mic.  

Acum fac un rebranding al paginii mele pe Instagram si adevarul e ca nu am inca planificata vreo strategie sau activitati de rutina special dedicate, de aceea tot ce postez vine prompt si fac stories mereu natural si sincer, iar lumea asta simte. 

Tot datorita afacerii noastre, nu mai sunt eu cea care face curat in casa, pentru ca am apelat la servicii in acest sens. Acest lucru ma ajuta mult, pentru ca e un timp pe care il pot dedica afacerii.

Tot datorita afacerii eu am renuntat la foarte multe contracte pe social media, pentru ca imi luau foarte mult timp. Deseori, branding-ul meu personal, imaginea si numele meu vinde orice produs, de aceea, mi-a luat ceva timp sa ma focalizez doar pe afacerea mea si sa imi dezvolt imaginea asociata doar cu aceasta. Asta planific sa fac si mai mult in 2024 (desi inca mai am cateva contracte de incheiat cu parteneri externi).

Teo este mentorul meu numarul 1 si cel care imi face strategiile. Fara acordul lui nu fac absolut nimic in aceasta afacere, pentru ca are o experienta mare, inclusiv in domeniul afacerilor, are o gandire analitica si e un vizionar foarte bun. In afacerea noastra, eu sunt cea care vine cu ideile, iar Teo este acea persoana care le imbunatateste.

6. De la 0 p.c. la 7500 p.c. in 1-2 ani. Ce sfaturi ai pentru un FBO la inceput de drum care isi propune un obiectiv maret precum calificarea la un super stimulent global sau chiar GLT, de ce nu? Se poate! Pe ce sa se concentreze cel mai mult si cum sa lucreze cu Reperele Maretiei?

Acum ca am atins acest nivel, stiu exact cum e si ce trebuie sa faci si da, e posibil pentru orice FBO, dar e nevoie de investitie de timp si resurse. Este vorba totusi de o afacere, iar eu am investit foarte mult timp ca sa inteleg “cu ce se mananca” tot si “cum se combina corect elementele”. Am gandit strategii si am creat produse informationale pentru a oferi oamenilor mai mult decat produse de la Forever. Am oferit oamenilor mai mult decat s-au asteptat, am creat o agenda de intalniri informative si motivationale calitative, astfel incat oamenii sa aleaga  independent sa cumpere vreun produs de la Forever. Niciodata nu am presat nicio persoana sa cumpere vreun produs sau sau puncte. Niciodata! Si asta le invat si pe fetele din echipa mea: sa lucreze calitativ, cu toata dragostea si munca va fi rasplatita.

Am pus accent pe recrutare, pentru ca din cantitatea mare se alege si calitatea necesara. Am recrutat pentru ca am iubit si iubesc produsele atat de mult, de parca ar fi create de mine. Si aceasta energie si entuziasm le-am transmis fiecarei fete din structura mea.

7. Ai o echipa manageriala superba – ai inceput sa dezvolti multi lideri Forever cu mare potential care vor sa iti calce pe urme in ceea ce priveste succesul. Si una non-manageriala extrem de numeroasa – cum lucrezi cu echipa non-manageriala?

Multumesc pentru acest compliment. E acelasi sentiment cand iti lauda cineva copiii pentru buna educatie. Precum am mentionat mai sus, scopul pentru anul 2023 a fost sa recrutez cat mai multe persoane, pentru ca prin intermediul meu sa afle de aceste produse minunate si eventual sa se regaseasca in a dezvolta afacerea proprie.

Scopul pentru 2023 nu a fost sa fac calificarile din Planul de Marketing al companiei, pentru ca repet, imi place sa fac lucrurile calitativ, intelept si de durata. Astfel, anul trecut am invatat mult si in continuare invat, insa ceea ce am acumulat pana acum deja ma impulsioneaza sa incep sa imi dezvolt si mai mult echipa NON-manageriala si manageriala.

Pentru ca sunt o femeie foarte organizata si pretuiesc timpul meu si al altora, aleg sa fac intalnirile online. Asadar, o data pe zi, dimineata, avem un Zoom cu absolut toti care sunt in grupul meu pe Telegram si care sunt inregistrati in toata linia noastra si o data pe saptamana fac un Zoom de o ora cu Supervizorii si mai sus. Atat. Asadar, daca faci Zoomuri targetate si calitative, nu e nevoie sa faci alte actiuni epuizante care nu iti aduc mari rezultate. Ne concentram cu liderii din upline pe acele actiuni si informatii care aduc cele mai multe rezultate.

Iar individual primesc intrebari prin mesaje vocale la care le raspund cand gasesc timp pentru asta. Deci e foarte flexibila activitatea mea si pur si simplu ador sa fac asta! Niciodata nu m-am simtit epuizata sau obosita, pentru ca nu ma aduc la aceasta stare. Sunt omul placerii. Si aleg sa fac doar acele lucruri la care pot spune “da”.

8. GLT in 2024. Suntem nerabdatori sa aflam care este urmatorul tau obiectiv Forever?? Pentru ca ai demonstrat ca atunci cand iti propui ceva reusesti. Asadar, la ce sa ne asteptam anul acesta de la tine? Care sunt planurile atat pentru tine, cat si pentru echipa ta minunata?

Va multumesc cu recunostinta pentru aceste cuvinte calde, pentru ca am simtit din partea conducerii companiei in Romania o caldura de care am avut nevoie. Atentia si grija voastra m-au incurajat mereu ca sa fiu mandra ca fac parte din aceasta companie minunata pe care o formeaza oamenii minunati!

Eu am creat istorie in Forever Romania, dar si in Forever global ca fiind primul membru GLT care a facut 7500 p.c. in primul an de activitate avand doar un singur Manager. Acest lucru a fost posibil, pentru ca nu am facut cum o face toata lumea, dar am facut cum o fac eu, pentru ca eu sunt unica si drumul meu tot e unic.

Tineti minte ca anul trecut ca scris acest obiectiv in interviul din alt numar al revistei? “E foarte important sa ne setam un scop. Stiti de care? Care sa-ti aduca emotii si fiori! Wow! Eu in Topul GLT cu cel putin 7500 puncte? Da, eu vreau sa traiesc asta! Sa simt cu toate celulele mele acest nivel!”

Cu toate acestea, tinand cont ca eu sunt mereu pentru calitate, in anul 2024 nu ma concentrez pe puncte, dar mi-am planificat sa ajut echipa mea sa se dezvolte si sa isi transforme profund vietile, voi investi si mai mult in cunostintele mele si voi aplica mai mult tot ce este in trend acum online, inclusiv sa apelez la inteligenta artificiala.