Alegem sa ne masuram succesul in vieti schimbate in bine (INTERVIU)

Georgiana si Ionut Stroe poarta insignele de Safir Manageri, calificati Eagle, membri KLC & PAC20 cand vorbim despre ei sau ii prezentam. Pentru cei care cunoasteti prea putin Forever, poate nu spun nimic, iar pentru cei care sunteti parte din companie par succese greu de atins. Dar ce ziceti daca va spunem ca ar putea fi prezentati la fel de bine si ca… Georgiana & Ionut, iubitori de oameni si frumos, creatorii unei familii superbe, daruitori de bine si harnici cultivatori de recunostinta, pasionati de calatorii, lideri de top Forever nu doar in tara noastra, ci si global? Ar avea aceeasi insemnatate!  Pentru ca in Forever, succesul se scrie cu bunatate, dragoste si pasiune si se contabilizeaza prin numarul de vieti schimbate in bine, ceea ce nu este o misiune usoara, dar este cea mai frumoasa din lume. Iar ei sunt exemple de urmat in 2024 la toate aceste capitole!

Sunt cei mai buni FBO din Romania in 2023, dar sunt mult mai mult decat atat. Ii lasam pe ei sa se dezvaluie in fata voastra nu doar cu povestea lor minunata, dar si cu idei pe care sa le puneti in practica chiar de azi pentru un an plin de reusite si povesti frumoase in afacerea voastra Forever. 

1.    Stim ca aveti o poveste plina de inspiratie – o adevarata lectie de viata si transformare prin puterea Forever. Cum a fost si ce traiti azi pentru ca ati spus DA acestei oportunitati?


Multumim pentru tot ce insemnati pentru noi, in primul rand! Sa va avem ca parteneri in aceasta calatorie minunata este cu siguranta unul dintre cele mai bune lucruri care ni s-au intamplat.


Calatoria noastra Forever a inceput in 20 noiembrie 2015 (ziua in care il sarbatoream pe omul despre care nu de putine ori am simtit ca a fost atins de Dumnezeu, datorita genialitatii cu care a construit pentru noi cea mai frumoasa afacere din lume - ziua lui Rex Maughan. Imi place sa cred ca ne-a ales si ne simtim binecuvantati).


Eu sunt de profesie asistent de farmacie si, inainte de a deveni mama pentru prima data, asta credeam ca voi fi toata viata. Am plecat de la farmacia unde lucram cu doar 2 saptamani inainte de a veni in viata noastra Robert, fiul nostru, plangand si cu promisiunea ca ma voi intoarce in maxim 6 saptamani. Insa cand a implinit trei luni am inceput sa caut o alternativa la jobul clasic. Locuiam la tara si nu aveam cresa sau gradinita cu program prelungit, asa ca mi-am dat seama ca am nevoie de ceva flexibil. Am gasit multe recomandari in grupurile de mame pe care le cercetam in fiecare seara in speranta unei solutii magice. Asa am descoperit Forever si am zis imediat nu, dar am adaugat-o in lista mea pe Milentina si am inceput sa o urmaresc, fascinata de modul in care lucra si se bucura de libertate, dar in acelasi timp facand ceea ce fac cei mai multi prospecti: gandindu-ma ca nu are cum sa functioneze pentru mine - locuiam la tara, nu aveam cunostinte care sa vrea sa se inscrie sau care sa cumpere produsele, nu aveam abilitati, nici sustinere si nu ma credeam suficient de faina.


Cu toate aceste temeri in minte, cand Robert avea 1 an am decis sa incerc, neincrezatoare si inca sceptica, dar cumva hotarata. Am iceput business-ul lucrand de pe o tabletuta sparta, pe holul blocului unde locuiam (pentru ca nu aveam internet si luam de la vecini), la tara, fara sustinere si fiind toata ziua singura acasa cu fiul meu de doar 1 anisor, mi-am promis ca voi face tot ce tine de mine pentru a reusi. In doar 10 luni mi-am egalat salariul de la farmacie si am ramas acasa, iar un an mai tarziu, si Ionut si-a depus demisia si a ramas alaturi de noi. 


Am gasit aici un mediu extraordinar, care ne-a permis sa inflorim atat noi, cat si oamenii cu care lucram. De atunci, viata noastra este total schimbata, suntem parinti full-time pentru Robert, care astazi are 9 ani si pentru surioara lui, Eva, de aproape 4 anisori. Ne place sa spunem ca in toata aceasta perioada am lucrat la doua proiecte mari: la a ne creste copiii si la a ne creste business-ul Forever, iar felul in care acest tip de afacere se pliaza pe viata de familie pe mine m-a fascinat intotdeauna.


2.    Sunteti din nou, impreuna cu echipa voastra frumoasa, FBO numarul 1 in Forever Romania la p.c. totale si pe locul 2 la non-manageriale in 2023. Felicitari! Suntem mandri de voi si succesul vostru ne inspira, ne arata ca romanii va urmeaza calea si ca ati reusit sa intrati in casele lor cu afacerea si produsele noastre. Cum reusiti sa fiti cei mai buni? Ce isi mai doresc romanii? 


In primul rand ne pasa, punem foarte multa energie, iubire si pasiune in ceea ce facem si suntem dispusi sa lucram mult. Imi amintesc si acum ca am nascut-o pe Eva duminica si marti m-am intors acasa si am si reluat sesiunile. Si au fost si inca sunt zile in care am 10-12 sesiuni pe zi, dar bineinteles ca alternam mereu munca cu numeroase momente de respiro si incarcare, fie in familie, fie in natura. Insa adevarul este ca lucram cu pasiune si simt ca pot fi vulnerabila si cu voi: cei mai multi cred ca noi suntem motivati si entuziasmati in fiecare zi, insa realitatea este ca de cele mai multe ori suntem doar responsabili si asumati, fiindca lucram cu oamenii si asta ne face sa nu permitem sa alegem daca suntem acolo sau nu. Pentru mine nu este optional daca trebuie sa fiu in sesiuni, sa pregatesc un training pentru echipa sau sa un eveniment. Mi-am tratat afacerea Forever inca de la inceput cu aceeasi responsabilitate ca la job si adevarul este ca inca o fac, cred ca etica in munca este necesara daca iti doresti rezultate.


Iar legat de ce anume isi doresc romanii, am rezonat foarte tare cu ceea ce Rolf Kipp ne-a spus cand am mers in Tirol in urma cu cativa ani, si anume ca Forever poate rezolva 99% dintre provocarile pe care le au oamenii.


Simt ca Forever poate fi acea piesa de puzzle care poate lipsi din viata oricui, indiferent care este: timpul cu familia, nevoia de libertate, mai multi bani, dorinta de a deveni antreprenor, mediu, comunitate, dezvoltare personala si orice altceva au ei nevoie. Stim asta si atunci mereu plecam de la nevoile lor, iar astazi mai mult decat oricand simt ca romanii au nevoie sa stie ca se poate si aici, acasa, in Romania, sa te bucuri de lucruri minunate si sa traiesti o viata plina de abundenta, bucurie, contributie si libertate.

3.    Pe langa succese fantastice in 2023 - calificare la Cannes, FGR din Bali, Chairman’s Bonus si Eagle din Pattaya, sunteti si primii FBO din Romania care intra in noul PAC20 in 2024, adica printre cei mai buni FBO din lume (foarte aproape de nivelul de GLT) care vor face parte din consiliul special de consultare al Presedintelui Companiei. O super realizare! Ce inseamna pentru voi acest lucru si de ce este important sa ajungi acolo?


In primul rand trebuie sa va impartasim ca pentru noi este o onoare sa facem parte din acest consiliu. Imi place foarte mult ca s-au gandit, ca de fiecare data, la tot si ca pun mare accent si pe punctele noi, nu doar pe cele totale. Trebuie sa fie minimum 200 de puncte noi (asta inseamna puncte de la oamenii care inca nu au 1 an in business din momentul recrutarii si care inca nu au atins pozitia de Manager). In cazul nostru, punctele noi au fost mereu un reper si incurajez orice FBO, dar mai ales Manager, sa-si evalueze business-ul in functie de acestea. Cred ca ele arata ca noi nu ne-am oprit din a face ceea ce ne dorim sa faca echipele noastre, din a recruta si a dezvolta in permanenta oameni noi. 


Anul trecut am avut peste 400 de puncte noi. Pentru noi este un reper de identificare a ceea ce facem noi ca lideri. Dincolo de asta, stiti deja ca noi ne dorim tare sa fim membri GLT si cu fiecare an am ajuns tot mai aproape, iar aceasta decizia a grupului executiv de a avea acest consiliu pentru noi a venit cu confirmarea ca visul nostru devine posibil. Suntem mandri ca Romania are deja primul membru GLT si promitem ca in acest an sa facem tot ce tine de noi pentru a fi acolo in 2025.


Sunt foarte entuziasmata de posibilitatea de a lucra indeaproape in PAC20 cu oameni pe care ii admir, asa cum sunt Holly, Aidan si Gregg, dar si cu colegi de-ai nostri din alte tari: am fost tare bucuroasa sa o vad acolo pe Marta Omachel, pe care o admir tare. Cred ca asta ne va da posibilitatea sa contribuim mai mult cu cunostintele noastre si sa aducem informatii noi aici, acasa.


4.    Aveti o echipa numeroasa, fantastica, stabila, in crestere, mereu proaspata si dornica sa-si transforme viata prin puterea Forever. Cum reusiti sa ramaneti mereu tineri si energici in afacere? Pentru ca au trecut aproape 9 ani de cand ati inceput, iar vremurile s-au schimbat destul de mult, am trecut prin multe provocari. Dar voi ramaneti acolo unde conteaza cel mai mult... la inaltime!


Am reusit sa construim o echipa de vis, SuperEaglesTeam, avem lideri grozavi, implicati, pasionati, avem mai multe generatii de Manageri. Avem sesiuni comune cu “masa rotunda”, asa cum numim noi grupul de Manageri, iar aici intra toti, adica cei 50 de Manageri pe care ii avem acum in structura noastra. Cele mai importante decizii le luam acolo - evenimentele, campaniile, diversele stimulente pe care le implementam in echipa, dar si discutii de conectare si impartasire intre noi, simt ca ele sunt super puterea mea, le iubesc pe fiecare in parte si le sunt recunoscatoare pentru tot ce facem impreuna.


Mai avem si grupul de Eagle, unde lucram in sesiuni saptamanale cu Managerii care se apropie de calificarea la EMR din acest an si ne dorim sa fim cat mai multi pe vasul de croaziera, sa reprezentam cu mandrie atat echipa noastra, cat si Romania.


Apoi eu ma vad individual cu fiecare Manager o data pe luna, intr-o sesiune de o ora, de planificare sau suport, si ne scriem sau ne sunam ori de cate ori este nevoie, imi place sa cred ca am reusit sa construiesc o relatie frumoasa si de prietenie si nu doar de business si ele stiu ca pot oricand sa vina spre mine si le multumesc pentru asta!


Iar in non-managerial pun si mai multa energie. Am auzit-o candva pe Klaj Agnes din Ungaria spunand ca un business stabil se bazeaza pe linii non-manageriale stabile (minim 15-20), asa ca am imprumutat viziunea ei si am in general intre 15 si 20 de linii cu care lucrez indeaproape. Acum, spre exemplu, am iar 21 de linii non-manageriale - avem o sesiune saptamanala de grup si acolo lucrez mult si in sesiuni indivduale, mai ales cu oamenii noi. De la liniile noastre superioare am invatat ceva pentru care le sunt tare recunoscatoare si ce inca aplic, si anume ca oamenii noi ne merita timpul, cei vechi trebuie sa il castige. Asa ca ma vad o data pe saptamana individual cu cei noi, facem Primii Pasi spre Manager in primele 24-48 ore si setam visurile lor, apoi avem 5 saptamani predefinite de pregatire. Daca ei recruteaza rapid, prin acelasi proces trecem si cu oamenii lor: eu tin sesiunile si ei invata sa preia. Pot sa va dau exemplul concret al ultimului nostru Supervizor, Alexandra, o fata extraordinara, cu un job full time, care in doar 3 luni a atins nivelul de Supervizor si are deja in echipa ei 10 persoane. Facem intalniri atat individuale, cat si de grup in echipa Soare, cum ii spune ea echipei ei, si usor, usor preia modelul de leadership si incepe ea sa tina sesiunile, iar cu cei mai vechi de 1-2 ori pe saptamana sau chiar o data pe luna.
Avem si sesiuni pe toata echipa: aici responsabilitatea este impartita intre noi Manageri, asa ca mereu sunt acolo 1 sau chiar 2 Manageri care ghideaza sesiunea. Luni este sesiunea de training pentru toata echipa, Start-Up training. Este training-ul de baza. Miercuri – Pasi in recrutare (vorbim despre recrutare si ii ajutam sa depaseasca provocarile aparute in procesul recrutarii), Pasi spre vanzare, acelasi lucru, dar pe partea de vanzare, sau Joc de rol, in care exemplificam clar cum sa conduca apelurile cu prospectii si in fiecare dimineata de la 10:00, de luni pana vineri, avem o sesiune de lucru comuna, la care se poate conecta oricine din echipa noastra. Lucram impreuna si raspundem pe loc la provocari, cam acesta este sistemul nostru de intalniri.


5.    Ce a functionat si ce nu a functionat in Forever pentru voi, in opinia voastra, anul trecut? Simtiti ca v-ati atins obiectivele? Daca da, care au fost pasii care v-au adus acolo? Daca nu, unde simtiti ca au fost provocarile, cum le-ati depasit si cum aveti de gand sa le faceti fata mai bine in 2024, ce veti face diferit? 


Daca ne gandim doar la noi si la obiectivul nostru de a fi GLT, atunci nu ne-am bifat obiectivul, dar daca ne uitam la echipa noastra, la structura manageriala, la proiectele la care am lucrat, la tot ceea ce am facut impreuna si in 2023, atunci cu siguranta obiectivul nostru este mult peste. Am contribuit in fiecare zi si, asa cum povesteam cu draga mea prietena si partenera Valentina Chelu la final de 2023, cand tu stii ca in fiecare zi ti-ai ”atins” business-ul, ca ai dat 100% in tot ceea ce faci, atunci stii sigur ca nu este nimic ce puteai face peste, fiindca peste 100% nu este nimic. Alegem sa ne masuram succesul in vieti schimbate, in contributie, dedicare si pasiune si avem credinta si certitudinea ca aici a fost uimitor totul.


6.    Am depasit perioada pandemiei, iar acum online-ul, desi este viitorul, face casa buna impreuna cu offline-ul in Forever. Ati cunoscut un succes fantastic in online. Ati revenit la offline in 2023? Cum mai lucrati in aceasta perioada? 


Imediat ce s-a putut, am revenit la offline. Iubim oamenii, iubim imbratisarile si sa putem fi in mijlocul lor cu siguranta ne implineste. Atat eu, cat si Ionut, credem in puterea conectarii, asta ne-a determinat sa decidem imediat dupa pandemie sa ne ducem Managerii in primul nostru retreat, care pentru noi a devenit un obicei, deja ne pregatim pentru al 5-lea in aceasta vara si simtim ca ne-a dat sansa sa sudam echipa uimitor - sotii s-au imprietenit, la fel si copiii, iar noi lucram mai bine, ne cunoastem si ne conectam diferit.


Am reluat si evenimentele offline in toata tara si avem deja Manageri care organizeaza lunar in fiecare colt de tara, dar si in afara tarii, evenimente de business si de produse. Pentru noi este important sa ne cunoastem echipele, dar si prospectii si vom continua sa imbinam cele doua evenimente lunare online, unul de produse si unul de business, cu evenimente offline peste tot.


Si bineinteles ca punem accent si pe evenimentele companiei, liderii ,,se nasc” in aceste evenimente. Compania noastra ne este un exemplu monumental pe partea aceasta, oricine a luat parte la EMR, FGR sau alt eveniment al companiei poate confirma ca este acel ceva care te ajuta sa vezi lucrurile diferit. Pentru noi, fiecare Success Day este o prioritate si de asta avem mereu peste 200 de persoane prezente la acest eveniment. Nu stiu nici macar o persoana care sa fi venit la Success Day si sa nu fi plecat diferit, cu viziune si mult mai mult ,,zvac”, cum ne-ar zice Valentin Gherghe.


7.    Reperele Maretiei – instrumente de baza in afacerea Forever. Nu foarte multi FBO (mai ales cei noi) stiu ce sunt si cum sa lucreze cu ele. Cat de importante sunt pentru succes? 


Si aceste repere sunt pentru noi extrem de importante, am  pregatit training-uri de instruire pe ele si ne asiguram ca fiecare om din echipa noastra le cunoaste.


1.    Recrutare – lucram cam de doua ori pe an cu proiecte pe toata echipa, cu accent mai mare pe recrutare, dar asta nu inseamna ca nu recrutam in fiecare luna. Intotdeauna avem atentia indreptata atat noi, cat si echipele noastre, catre a oferi business-ul cat mai multor persoane. Trimitem mesaje zilnic, aproximativ 20, facem contact marketing peste tot pe unde mergem si ne asiguram ca toti cei care ne intalnesc stiu ca suntem Forever.

2.    Fidelizare – aici mergem pe 2 piloni: ne dorim atat fidelizarea consumatorilor, si mergem mult pe a le oferi consultanta, mici cadouri, ii tinem in permanenta informati si pastram canalele deschise de comunicare cu ei, cat si a echipei, prin sustinere permanenta, campanii interne, evenimente si sesiuni de instruire.


3.    Productivitatea – aici intra partea de consum personal si ceea ce recomandam direct. In general, productivitatea la noi depaseste 1 p.c./luna/membru din echipa. Noi personal, in familie, consumam lunar cam 4-5 p.c., suntem recunoscatori ca putem bea gel, asa cum zice doamna doctor Corina Balan, ca la robinet, folosim foarte multe suplimente (Eva este cea mai consecventa dintre noi), aratam in echipa noastra experientele noastre cu produsele si ii incurajam si pe ei sa faca acelasi lucru, sustinem mult consumul personal si inlocuirea produselor din comert cu produse din business-ul nostru si ne asiguram ca si noi facem asta si nu folosim alte produse decat cele din business-ul nostru, si nu doar ca le folosim, ci le si oferim de fiecare data cand avem ocazia sa oferim un cadou, fiindca aniversam pe cineva ori pentru ca sunt sarbatori sau alte ocazii.


4.    Dezvoltarea – avem peste 50 de Manageri in echipa noastra si cateva sute de Supervizori, punem mereu accent pe cresterea oamenilor prin tot ceea ce facem si totul pleaca de la dorinta noastra de a-i ajuta si pe ei sa devina liberi si independenti financiar si sa-si implineasca fiecare vis care i-a adus aici.

 

8.    Stim ca anul trecut v-ati mutat in Brasov, ati reusit sa va asezati la casuta voastra noua, adica ati trecut prin schimbari cu intreaga familie. Vrem sa stim cum mai arata astazi, in 2024, o zi /saptamana de lucru in afacerea voastra, mai ales ca Robi si Eva au mai crescut, si cum va impartiti, tu si Ionut, responsabilitatile?


Da, chiar asa este, simtim ca suntem intr-o etapa minunata noi, ca familie, noul nostru acasa, ne face sa ne simtim in fiecare zi ca intr-un vis, si cum Eva si Robert merg la gradi si la scoala, avem cateva ore pe care le putem organiza diferit. Amandoi sunt la program mediu, asa ca la ora 13:00 ii preluam deja, eu pe Eva, si Ionut pe Robi, pentru ca ne-am dorit sa petrecem cat mai mult timp cu ei si sa ramanem prezenti in viata lor. Ei au si cateva activitati, nu foarte multe, fiindca nu am vrut sa-i incarcam nici pe ei, si nici pe noi. Pe langa scoala, Robert merge de doua ori pe saptamana la fotbal si acum iarna, cat de des putem, la snowboarding, iar Eva de doua ori pe saptamana la gimnastica ritmica.


Am lucrat putin la organizare in acest an si am decis sa imi trasez putin mai clar zilele pentru intalniri, asa ca marti si joi am zile pline de sesiuni individuale sau de echipa: incep la 9 dimineata si termin la 9 seara cu mici pauze, si mai am sesiuni indivuale sau de echipa, la fel si sambata, in prima parte a zilei. In restul zilelor am mai putine sesiuni, 2-3 sau poate deloc, si imi concentrez mai mult atentia pe celelalte sarcini, crearea de materiale pentru echipa sau pentru mine, prezentari, speech-uri, mici lucruri administrative, iar aici din septembrie am si un ajutor, fiindca am si angajat o fata tanara si determinata, pe Ana, care a mai preluat din administrativ. Bineinteles ca atentia mea este pusa si pe familie, timp cu Eva si Robert sau cu Ionut, uneori in zilele de luni, miercuri si vineri incerc sa imi termin activitatea pana cand ajung ei acasa: ma refer aici la abordari, mesaje si intalniri si aleg intentionat sa le si gatesc copiilor sau sa iesim. Am decis ca in acest an sa ne alocam si noua mai mult timp si mergem saptamanal, impreuna, la masaj. Simt ca viata noastra a intrat pe un fagas foarte frumos, Ionut se ocupa mult in continuare de copii si activitatile lor, dar am devenit si eu mult mai prezenta si am reusit sa armonizam perfect frumusetea business-ului cu familia noastra si cu nevoile noastre.


Ionut este pentru mine sprijinul meu si, desi el este cumva in spate, este extrem de atent si urmareste rapoartele FLP si ma sprijina cu sfaturi sau intarind relatia cu oamenii din echipa noastra ori de cate ori are ocazia. Ii sunt foarte recunoscatoare pentru tot ce face pentru noi.

9.    Care sunt obiectivele voastre, concret, in afacerea Forever pentru 2024? La ce lucrati in aceasta perioada?


Ne dorim sa stabilizam si mai mult Reperele Maretiei in business-ul nostru, vom continua sa lucram pe partea de recrutare si multiplicare, am inceput anul cu un Manager nou si identificam in acest moment cel putin alte 3 linii noi manageriale posibile, iar pe liniile manageriale ne dorim sa crestem numarul de calificari la stimulente si lucram la asta. Ne dorim ca tot mai multi Manageri sa experimenteze cat mai plenar tot ceea ce inseamna modul de viata Forever, sa se conecteze cu maretia si sa se bucure de tot ceea ce inseamna experienta unui stimulent Forever.


Ne-am propus sa continuam sa construim echipa noastra de vis, sa lucram cot la cot cu oamenii cu care am format o echipa minunata, cu valori puternice si carora vreau sa le spun ca ii iubesc si le multumesc, sunt in gandurile si in inima mea in fiecare zi, datorita lor SuperEaglesTeam este din nou pe locul 1 si ei merita asta.


Suntem foarte entuziasmati si fericiti si pentru intoarcerea la Cannes. Anul trecut pentru mine a fost o experienta extraordinara si am avut un singur regret, ca nu am avut familia cu mine. Ne-am promis ca anul acesta vom merge impreuna, nu doar noi, ci intreaga noastra echipa s-a entuziasmat pentru acest stimulent grozav in care vedem o oportunitate imensa de crestere!

10.    Implinim 25 de ani de Forever Romania anul acesta, de multe emotii si amintiri, iar voi, impreuna cu echipa voastra grozava, sunteti o parte tare dulce din tortul aniversarii noastre. Ce mesaj aveti pentru cei care inca nu sunt inscrisi in Forever, dar si pentru FBO, indiferent ca sunt la inceput de drum sau cu experienta in afacere? 


Sa creada! Sa creada ca si pentru ei este posibil, ca Forever poate fi acel ceva pe care il cauta de multa vreme si de care au atata nevoie, ca poate sa fie si pentru ei raspunsul lui Dumnezeu la rugaciunile lor, asa cum a fost si pentru noi.


Inca sunt fascinata de felul in care compania noastra ne ia la propriu de mana si ne face parte din ceva atat de maret, fara a ne supune unui interviu in prealabil, fara sa conteze deloc cine suntem, ci doar cine putem deveni, o companie ghidata dupa valori etice, o companie cu principii solide, in care, asa cum spune Misiunea Companiei, oricine sa poata deveni in mod demn tot ce viseaza sa devina.


Sa aiba incredere ca totul se invata, sa se lase inspirati si ghidati de oamenii care i-au adus aici si sa-si dea voie sa invete pas cu pas.


Noi, cei care deja traim Forever, ii asiguram ca in fata noastra, a tuturor, se afla un viitor luminos, ca avem alaturi cea mai minunata companie si, impreuna cu cei care o conduc, dar si cu Country Managerii nostri extraordinari, Dora si Gabor Szőcs, dar si cu intreaga echipa Forever Romania vom construi inca 25 de ani memorabili.


La multi ani, Forever Romania! Va iubim!