Teama - combustibil spre implinirea visului tau

Frica ne poate tine pe loc - dar ne poate si impinge inainte. Iata cum sa transformam frica in combustibil Pentru a invinge frica in demararea unei afaceri, recunoasterea naturii sale duale (poate reprezenta atat un obstacol, cat si o motivatie) este primul pas spre succes.

Frica este una dintre cele mai naturale emotii. De fapt, potrivit Medical News Today, "Raspunsul la frica ne-a tinut in viata. Este o emotie primara si ar trebui sa o respectam. In acelasi timp, poate fi neplacuta si poate interfera cu actiunile noastre zilnice”.

Adesea, teama ii impiedica pe antreprenori sa isi urmeze visurile si obiectivele. Potrivit Biroului de Statistica a Muncii din SUA, aproape 75% din toate intreprinderile esueaza in primul deceniu. Cu toate acestea, frica nu ar trebui sa fie motivul pentru care orice afacere esueaza. Frica poate avea la baza o combinatie de stres si anxietate, care poate deveni o problema grava de sanatate.

Pentru a depasi stresul survenit in urma fricilor si pentru a gasi succesul, detaseaza-te emotional in luarea deciziilor. Fii rational si concentrat atunci cand alegi decizi sa-ti incepi propria afacere si planifici succesul. Desi provocatoare, experienta in initierea unei afaceri ofera perspective. Increderea in sarcini usureaza stresul. In calitate de nou antreprenor, imersiunea in sarcinile de afaceri iti poate spori increderea si extinde abilitatile.

Cum echilibrezi munca si viata personala

Un cantec popular din anii '60 spunea: "Viata noastra este mai mult decat munca noastra, iar munca noastra este mai mult decat slujba noastra". Acest lucru este in mod exponential adevarat pentru un antreprenor la inceput de drum.

Este important sa te separi de toate "eu-rile" tale, sa le imparti si sa acorzi fiecaruia atentia pe care o merita, in timp ce te ocupi de nevoile si dorintele celor la care tii: sot/sotie, copii, colegi etc.

Sunt sanse ca, daca ai inceput o afacere, sa fi inceput prin a identifica punctele forte si punctele slabe personale si prin a-ti atribui un rol in organigrama noii afaceri pe care ai avut incredere ca o poti gestiona. Acesta poate fi aspectul de marketing al afacerii sau partea de operatiuni. Cine stie?!

Descoperirea de sine in domeniul afacerilor implica:

Auto-reflectia: Antreprenorii au nevoie sa reflecteze profund asupra propriei persoane pentru a-si identifica punctele forte, valorile si pasiunile.

Grija de sine: Antreprenorii neglijeaza adesea sa aiba grija de ei, dar este esential sa faci pauze mentale si fizice atunci cand esti sub presiune. O scurta plimbare in jurul blocului ajuta la gestionarea eficienta a stresului.

Programarea de sine: Actioneaza ca cel mai bun sef al tau, programandu-ti zilnic timp dedicat "pentru tine". Harvard Business Review subliniaza importanta de a-ti acorda permisiunea sa ai grija de tine. Foloseste acest timp pentru sarcini creative, formand o echipa grozava.

Exista trei modalitati de baza pentru a combate teama de esec cu care se confrunta toti antreprenorii:

Fii realist: Infruntarea esecului este o posibilitate foarte reala si o modalitate de a-l evita. Identifica toate cauzele posibile care ar putea duce la esec, apoi schimba-le - adica fa ceea ce trebuie facut intelegand exact ce nu trebuie facut.

Elaboreaza un plan: Un plan cuprinzator si bine structurat poate inspira incredere si poate contribui la atenuarea temerilor prin conturarea strategiilor si a situatiilor neprevazute.

Intreaba in jur: Cauta indrumare de la mentori, consilieri sau antreprenori cu experienta. Incepe mai intai cu reteaua ta actuala.

Cheia pentru a invinge frica in demararea unei noi afaceri este sa recunosti ca, desi frica te poate tine pe loc, ea te poate, de asemenea, impinge inainte. Cercetarile au aratat ca teama de esec poate, de asemenea, sa motiveze o mai mare lupta pentru a avea succes. E nevoie doar sa ai incredere in tine si in visul tau.