Aici se construieste succesul de durata

„Pentru orice provocari pe care le intampinati, ramaneti dedicati lectiilor pe care le puteti invata pe parcurs.”

Trebuie sa permitem momentelor dificile din viata noastra sa fie frumoase, semnificative si eficiente. Acesta este momentul in care crestem, devenim mai rapizi si dezvoltam rezistenta. Aici se construieste succesul de durata.

Stiu ca nu prea se vede, dar ma antrenez constant. Este ceva ce mi-a placut intotdeauna sa fac, dar simt ca, indiferent cat de mult ma antrenez sau cat de departe inot, alerg sau merg cu bicicleta, par sa arat mereu la fel. Dar sa fim sinceri, sunt sigur ca asta are mult mai mult de-a face cu pizza pe care o mananc decat cu fiziologia sau genetica mea.

Vreau sa va povestesc despre un deal – il vom numi dealul meu. Este foarte abrupt, aspru, prafuit si greu de urcat. In mod constant, in ultimii 20 de ani, ies cu masina spre muntii care sunt relativ aproape de casa mea si alerg, merg, uneori chiar ma tarasc in aceasta bucla de aproape 7.5 km.

Pe tot parcursul traseului sunt cateva dealuri de trecut, dar exista o bucata anume care ma provoaca mereu. De-a lungul timpului, a devenit un soi de Nemesis - un Goliat, o bariera, un punct nevralgic - pe care voiam sa-l evit. Nu a contat cat de mult m-am antrenat sau cum mi-am gestionat greutatea, dealul nu parea sa devina mai usor de trecut.

Dar recent am incercat sa-mi schimb perspectiva asupra aspectului mental al urcarii, in loc sa ma concentrez doar pe puterea plamanilor si a picioarelor. Prea mult timp, efortul si disconfortul meu ma faceau sa ma simt dezamagit si am crezut ca nu reusesc nimic. Acest lucru a umbrit faptul ca viteza mea de urcare se imbunatatise foarte mult. Dar nu observasem imbunatatirile, pentru ca nu eram suficient de dedicat si rabdator pentru a stabili un sistem de masurare.

Abia cand un prieten care obisnuia sa mearga cu mine mi s-a alaturat din nou recent si mi-a observat imbunatatirile, oferindu-mi un punct de referinta pentru progresul meu. Efortul pe care il depuneam s-a simtit la fel, dar rezultatele au fost diferite.

Cu totii suntem putin vinovati de acest lucru in viata noastra, in special in afacerile noastre Forever. Nu acordam atentie suficienta momentelor semnificative si nu masuram corespunzator progresul. In schimb, folosim adesea comparatii, ceea ce este de fapt o distragere a atentiei de la atingerea obiectivelor noastre. In vietile si in afacerile noastre, exista provocari mereu – cu suisuri si coborasuri. Si exista si o multime de parti care devin plictisitoare. Dar trebuie sa fim suficient de atenti si sinceri pentru a nu fi descurajati de impulsul de a face comparatie. Viata nu este o serie de postari pe Instagram, in care ne inregistram cel mai bun sine si prezentam acea fractiune de secunda ca poveste completa. Viata este mult mai cuprinzatoare.

Cred ca atunci cand analizezi experientele tale cu ale altora, totul seamana. Sunt momente grozave, palpitante si apoi urcari dificile. Dar exista si o multime de momente cand pur si simplu continuam sa mergem si nu renuntam. Trebuie sa permitem momentelor mai grele sa fie frumoase, semnificative si eficiente. Acesta este momentul in care crestem, cand devenim mai rapizi si cand dezvoltam rezistenta. Aici se construieste succesul de durata.

Asa ca, in loc sa urasc dealul si sa devin intimidat sau chiar sa incerc sa-l evit, mi-am schimbat modul in care ma gandesc la el. Acum, sunt aproape recunoscator pentru asta. Dealul meu mi-a facut inima si picioarele mai puternice, m-a invatat ce inseamna rezistenta si m-a ajutat sa invat sa ma simt confortabil cand sunt inconfortabil.

Prin doua mici ajustari, am facut ca inamicul sa devina prietenul meu: am stabilit un mijloc de masurare impartiala si mi-am schimbat mentalitatea pentru a accepta ca ceea ce ma provoca, de fapt, ma facea mai puternic.

Pentru orice provocari pe care le intampinati, ramaneti dedicat lectiilor pe care le puteti invata pe parcurs. Si amintiti-va ca recompensa poate veni odata cu atingerea varfului, dar uneori recompensa este calatoria pe care o parcurgeti pana acolo.

Aidan O'Hare

Presedinte, Forever Living Products International

 

Rezultatele individuale pot varia. Forever nu ofera nicio garantie privind veniturile, premiile sau succesul. Obtinerea oricaror premii sau succese depinde de efortul, angajamentul, priceperea si abilitatile tale de lider si de cat de eficient iti exerciti aceste calitati. Pentru mai multe informatii, te rugam sa consulti Declaratia anuala de dezvaluire a veniturilor Forever la foreverliving.com/income.