De la Chisinau la Cannes, pe covorul rosu al succeselor Forever (INTERVIU)

Generatia noua, plina de energie, de FBO care creste in Romania si Moldova, nu mai are rabdare... nu asteapta ani pana gusta din fructul succesului pe care il merita. Sunt lideri increzatori, nerabdatori, pasionati, disciplinati, flexibili si dornici sa duca oportunitatea Forever in casele tuturor celor care sunt dispusi sa traiasca liber si sa o transforme intr-un stil de viata din care sa savureze cu pofta. Printre ei se numara Diana si Dan Rimis, doi tineri frumosi din Moldova care vor pasi in aceasta vara nu doar pe celebrul covor rosu de la Cannes, ci si al celor mai rasunatoare succese Forever.

Sunt Manageri, urca rapid in Planul de Marketing si cuceresc stimulent dupa stimulent: s-au calificat la Londra, acum la Cannes, la programul de masina si sunt prezenti in topurile companiei. Totul in mai putin de un an de la inscriere. Sunt hotarati sa fructifice tot ce le ofera compania in 2024 si aflam impreuna si cum.

1. Spuneti-ne pe scurt, povestea voastra Forever. 

Suntem Dan si Diana Rimis, un cuplu tanar, si avem o fetita de 4 ani si jumatate, pe nume Stefania. Dezvoltam o afacere traditionala de 6 ani, mai exact vanzari online, iar de aproape 1 an am descoperit afacerea Forever. Am studiat amandoi la Universitatea Pedagogica de Stat “Ion Creanga”, Chisinau, catedra Asistenta Sociala. Avem dintotdeauna pasiunea fata de oameni si ne sustinem reciproc in orice. 

Recunosc ca la inceputul afacerii mele Forever eram dezinformata, nemotivata si nu stiam ce planuri au cu mine viata si aceasta companie minunata. Cateva luni dupa inscriere am stagnat - am avut o perioada lunga de testare a produselor si, intr-adevar, pana nu vezi, nu crezi. Fiind influencer pe Instagram, cu 258.000 de urmaritori, simteam ca port pe umeri responsabilitatea fata de oameni si voiam sa fiu sigura ca recomand ceva foarte bun. 

Forever ofera un model de afacere inovator. Din septembrie 2023 am decis ca vreau sa fac Forever si a devenit pasiunea mea. Pot spune ca am facut cea mai buna alegere din viata mea.  Diferenta majora intre un business traditional si marketingul in retea consta in structura si modul de functionare. In timp ce intr-un business traditional succesul este determinat in mare parte de ierarhia organizationala si de capitalul investit (investitii mari, riscuri, pierderi), in marketingul in retea succesul depinde de relatiile personale si de capacitatea de a construi si sustine o echipa puternica. Prin activitatea in cadrul Forever, am descoperit beneficiile unei vieti sanatoase si echilibrate, atat din punct de vedere fizic, cat si financiar. 

Ne-a oferit libertatea de a ne stabili propriul program si de a ne gestiona propria afacere, fara investitii mari, din orice colt al lumii. Avem acces la resurse educationale, training-uri si evenimente specifice care ne ajuta sa ne dezvoltam abilitatile de vanzare, de leadership si de management al afacerii. Acest lucru contribuie la cresterea increderii in sine si la dezvoltarea personala si profesionala.

De cand am inceput sa folosim produsele, am observat ca ni s-a imbunatatit starea generala de spirit si am inceput sa promovam un stil de viata sanatos, iar astfel ajutam mii de oameni. Este important totodata sa subliniem ca succesul in Forever depinde in mare masura de pasiunea, dedicarea si eforturile individuale.

2. Treceti de la un succes la altul in Forever – desi nu aveti inca un an de cand ati inceput afacerea – calificare la Londra, prezenta in cluburile de top ale companiei, calificarea la programul de masina si, acum, sunteti deja calificati la Cannes pentru sfarsitul lunii iunie. Felicitari! Cum reusiti? 

Sistemul Forever este unic, credeti-ne, am cercetat mult timp si chiar nu avem cu ce compara. 
Avem o viziune clara asupra a ceea ce dorim sa realizam in cadrul companiei si ne stabilim obiective specifice, dar avem grija sa fie masurabile si realizabile. Ne concentram pe obiectivele noastre si lucram consecvent pentru a le atinge. 

Ceea ce ne ajuta pe noi foarte mult este vizualizarea rezultatelor marete si gandirea fara limite. Da, chiar ne imaginam la propriu cum ne vom simti daca reusim o calificare sau realizam un numar anumit de puncte. Noi ne permitem sa fim in topuri fara frici si fara indoieli. Atunci cand esti setat pe ceva, il obtii. Atragem ca un magnet oameni, situatii, imprejurari care fac posibile aceste realizari. Evident, totul este posibil daca este urmat de actiune si lucrand indeaproape cu echipa, chiar si in adancime.

Suntem, de asemenea, dedicati si disciplinati in ceea ce facem. Ne asumam responsabilitatea pentru succesul nostru si ne implicam activ in activitatile si programele companiei. Ne mentinem motivatia si hotararea chiar si in fata obstacolelor sau esecurilor temporare. Daca avem cateva luni cu rezultate mai slabe, nu renuntam, ci cautam solutii cum sa imbunatatim sistemul (de exemplu: cream stimulente mici in cadrul echipei, abordam clientii vechi, cautam si mai multi parteneri noi, cerem recomandari de la oameni).

Suntem deschisi sa invatam si sa ne dezvoltam in permanenta. Participam la traininguri, seminarii si evenimente pentru a ne imbunatati abilitatile si cunostintele in domeniul afacerilor si al relatiilor interpersonale. Totodata, impartasim ideile si experientele cu membrii echipei, ceea ce ne motiveaza si ne inspira sa ne depasim limitele si sa ne atingem potentialul maxim.

Ne aliniem cu totii valorilor si principiilor fundamentale ale companiei Forever, cum ar fi integritatea, calitatea, loialitatea, respectul si responsabilitatea. Aceste valori ne ghideaza in toate actiunile si ne ajuta sa construim relatii solide si de incredere atat in interiorul, cat si in afara Forever.

In final, credem ca secretul succesului in cadrul companiei noastre consta intr-o combinatie echilibrata intre viziune clara, angajament, invatare continua, sprijinul unei comunitati puternice si alinierea cu valorile fundamentale ale acesteia. Acest set de principii si practici ne ajuta sa ne planificam si sa ne atingem succesele in mod consecvent si sustenabil.

3. Inca putin si se incheie calificarea la stimulentul Yes You Cannes Again (iunie 2024). Iar voi aveti experienta in calificarea la aceste evenimente europene. Ce sfaturi le-ati da FBO ca sa se califice pana pe 30 martie (chiar daca mai este putin timp pana atunci)?

Toti aveti sansa de a merge la CANNES si va sugerez sa meditati la acest lucru, chiar va poate schimba viata. Vrei sa te simti vedeta? Vrei sa vezi viata ta ca in filme? Atunci trebuie sa depui efort pentru aceasta calificare. Aceste evenimente sunt adevarate momente de inspiratie, motivare si celebrare a succesului.

Poate ca iti permiti o astfel de vacanta si nu esti motivat sa faci calificarea, dar sa stii ca energia si experienta de acolo nu le poti cumpara si nici nu compara cu nimic - trebuie sa fii, sa simti.  Si pentru a reusi asta pana pe 30 martie, este important sa actionezi acum:

Intensifica-ti eforturile in ceea ce priveste recrutarea de noi membri in echipa, pentru a identifica apoi potentiali parteneri de afaceri. Cauta 3 oameni cheie, imparte atent cele 45 p.c in echipa si vei vedea ca efortul se reduce si obiectivul e mai realizabil.

Seteaza-ti obiective clare si realizabile pentru perioada ramasa, astfel incat sa fie motivant sa lucrezi in directia atingerii lor. (De ex: pana pe 20 martie sa faci restul de 10 p.c. noi  + 1 Asistent Supervizor etc.). Scrie pe foaie si semneaza totul ca promisiune, asa am facut si noi. Te face mai responsabil. Monitorizeaza-ti si evalueaza-ti progresul zilnic. Identifica ce functioneaza si ce nu si ajusteaza strategiile si tactica in functie de rezultatele obtinute.

Fií proactiv in comunicarea cu echipa si cu prospectii. Explica clar si convingator beneficiile si oportunitatile oferite de Forever, dar mai ales ale calificarii la un eveniment cum este "Yes, You Cannes Again".

Cel mai important sfat este sa fiti consecventi, dedicati si hotarati in eforturile voastre de a va califica. Cu o abordare strategica si orientata catre actiune, aveti toate sansele sa ajungeti  pe lista celor care vor pasi pe covorul rosu de pe Coasta de Azur.

4. Ati fost de curand pentru prima data gazde ale unui Success Day si sunteti prezenti mereu la evenimentele noastre. Cat de importante credeti ca sunt evenimentele Forever  in ecuatia succesului?

Evenimentele Forever, locale sau internationale, reprezinta o componenta fundamentala in ecuatia succesului unei afaceri Forever si in consolidarea echipei.  Este singura companie care le organizeaza atat de des si atat de frumos.  Noi am inceput sa facem afacerea Forever serios si cu hotarare dupa un Success Day, la Brasov. 

Aceste intalniri sunt surse incredibile de inspiratie si motivatie pentru toti cei implicati. Participantii au ocazia sa asculte povesti de succes, sa invete de la cei mai buni in domeniu si sa se conecteze cu oameni care impartasesc aceleasi valori si obiective. Participarea consolideaza legaturile dintre membrii echipei si creeaza un sentiment de apartenenta si unitate. Impartasirea experientelor si celebrarea succeselor impreuna intaresc echipa si incurajeaza colaborarea si sprijinul reciproc.

Imi amintesc cu drag de primul eveniment de la Brasov, am primit o incarcatura de emotii si motivatie pentru urmatoarele cateva luni. Atunci am promis ca revin pe scena ca Manager, impreuna cu echipa mea mare si unita. Este fantastic ce se petrece acolo, chiar si cel mai tacut om are curaj sa comunice, chiar si celui mai rece om i se incalzeste sufletul. Dincolo de distractie si informatii utile, te contopesti cu energia Forever, devii Forever. 

Aceste evenimente iti ofera posibilitatea sa te afirmi, sa spui cine esti, sa te cunoasca lumea. Pentru mine a fost ca o pista de decolare, recomand si chiar va incurajez puternic sa fiti prezenti la fiecare Success Day sau eveniment Forever, pentru cresterea voastra spirituala si profesionala. 

5. Aveti deja primul Manager direct (care v-a insotit si in Londra) si suntem siguri ca urmeaza si mai multi in echipa. Cum lucrati cu echipa non-manageriala ca sa o ajutati sa creasca? 

Ca sa cresti lideri trebuie sa devii lider. Avem cea mai frumoasa misiune, precum profesorii - invatam oamenii ceea ce am invatat si noi.  Pentru a ajuta echipa non-manageriala sa creasca si sa evolueze in afacerea Forever, folosim diverse tehnici si strategii. Iata cateva dintre ele:

a. Intalniri regulate: Ne intalnim cu echipa noastra (online / offline) fie saptamanal, fie lunar, pentru a discuta despre progresul fiecarui membru, pentru a raspunde la intrebari si pentru a oferi indrumare si suport in atingerea obiectivelor lor. 

b. Training-uri si sesiuni de instruire: Abordam subiecte precum abilitati de vanzare, recrutare, leadership si dezvoltare personala. Le oferim exemple concrete cum sa discute cu oamenii, cum sa abordeze persoane din diferite sfere de activitate (proprietari de saloane fitness, frumusete, specialisti precum cosmetologi).

c. Provocari si obiective: Lansam provocari si stabilim obiective clare si realiste pentru membrii echipei noastre, care sa-i motiveze sa-si depaseasca limitele si sa-si atinga potentialul maxim in afacere. Facem planul pentru fiecare in parte, pentru ca toti sa stie ce au de facut o luna intreaga.

d. Mentorat si sprijin personalizat, in functie de nevoile si obiectivele individuale. Ne asiguram ca fiecare membru se simte sustinut si incurajat in calatoria sa in cadrul afacerii Forever.

e. Promovarea spiritului de echipa: Incurajam colaborarea si schimbul de idei intre membrii echipei noastre, promovand o cultura de echipa bazata pe respect, incredere si sprijin reciproc.

Ne asiguram constant ca fiecare persoana se simte valorizata si incurajata sa-si exploreze potentialul si sa-si urmeze visurile in aceasta afacere extraordinara.

6. Stati foarte bine la recrutare si fidelizare in ultimele luni. Cum recrutati si cum tineti consumatorii aproape?

Stiti vorba aceea: unde-s multi puterea creste. Pentru a recruta, ne concentram pe construirea relatiilor si pe comunicarea valorilor si oportunitatilor oferite de Forever. Folosim mai multe canale de comunicare, inclusiv social media, intalniri fata in fata si evenimente de prezentare, pentru a atrage potentiali parteneri de afaceri. Ne axam pe ascultarea nevoilor si dorintelor potentialilor membri si oferirea de solutii personalizate pentru a le indeplini obiectivele.

Obisnuim sa facem intalniri dragute de tip business brunch, la care invitam persoane cu potential si intr-un mod prietenos le explicam ce au de castigat daca aleg afacerea Forever. Clientii se indragostesc de produse. Dupa o saptamana de consum, facem follow-up: revenim si le explicam cum pot obtine o reducere de 30% pe viata la indragitele produse - de multe ori reusim sa-i convingem. 

Credem ca secretul fidelizarii consta in oferirea unei experiente pozitive si valoroase clientilor nostri. 
Tinem legatura cu ei constant, oferindu-le informatii despre produsele si promotiile curente si suntem disponibili pentru a raspunde la intrebarile si nelamuririle lor. Asta ii face sa se simta valorizati, ceea ce ii determina sa ramana loiali companiei noastre.

Produsele de calitate si serviciile excelente ii determina sa revina pentru a avea parte in continuare de beneficiile acestora. 

7. Ce sfaturi aveti pentru un FBO care abia acum s-a inscris si este la inceput de drum? Care este cel mai bun start in afacere ca sa aiba succes rapid, asa cum ati avut voi? 

Pentru un FBO (Forever Business Owner) care abia s-a inscris si este la inceput de drum, iata cateva sfaturi pentru a avea succes rapid in afacere:

Intelege produsele si afacerea: Investeste timp in a intelege produsele si beneficiile oferite de companie, ca sa le promovezi si sa le vinzi mai eficient.

Defineste-ti obiectivele pe termen scurt, mediu si lung si fii specific in ce vrei sa realizezi. Obiectivele clare te vor ajuta sa iti orientezi actiunile si eforturile.

Incepe cu cercul tau de cunostinte: Incepe prin a-ti prezenta produsele si oportunitatea de afacere celor din cercul tau de cunostinte - familie, prieteni, colegi. Acestia pot fi primii clienti si pot ajuta la extinderea retelei tale.

Fii consecvent si perseverent: Succesul in afacerea Forever vine in timp, deci fii consecvent si perseverent in eforturile tale. Construirea unei afaceri de succes necesita timp si dedicare constante.

Construieste-ti brandul personal: Fii autentic si construieste-ti propria identitate in afacere. Construieste-ti o prezenta online si offline pentru a-ti promova produsele si afacerea.

Cauta mentori si modele de succes: Identifica si conecteaza-te cu persoane care au avut succes in afacerea Forever si invata de la ei. Mentoratul si indrumarea pot accelera curba ta de invatare si te pot ghida spre succes.

8. Cum arata o zi de lucru pentru voi? Cum va impartiti sarcinile si viata de familie cu munca in afacerea Forever.

Programul nostru de lucru si echilibrul intre viata profesionala si cea personala sunt importante pentru noi. 

Dimineata:
- Incepe cu pregatirea micului dejun si a micutei noastre Stefania.
- Totodata, in fiecare dimineata, ne conectam pe Zoom si facem intalniri scurte cu echipa. 
Facem cu schimbul in ceea ce priveste ingrijirea copilului, pregatirea pentru ziua de lucru si alte activitati familiale.
- Ne stabilim obiectivele zilnice si prioritatile pentru afacerea Forever, dar si pentru celelalte proiecte in care suntem implicati (filmari, reclama, activitati din afacerea traditionala). 

Dupa-amiaza:
- In timpul zilei, ne dedicam activitatilor de lucru, cum ar fi: sesiuni individuale cu clientii, intalniri cu membrii echipei, pregatirea materialelor de marketing si alte sarcini administrative. 
- Obisnuiesc sa invit constant cate o persoana din echipa la cafea - asa ma asigur ca sunt aproape de ea si ii ofer raspunsuri la toate intrebarile.
- Am ca scop sa vorbesc cu cel putin 10 clienti noi pe zi si, chiar daca nu cumpara niciunul, stiu sigur ca la momentul potrivit ei vor reveni. 
- In planul zilei nu lipsesc postarile pe retelele de socializare si comunicarea pe online.
 - Facem pauze regulate pentru a ne reincarca bateriile si pentru a ne bucura de timp de calitate impreuna, ca familie.

Seara:
- Seara este dedicata relaxarii si petrecerii timpului cu familia. Participam la activitati recreative impreuna cu Stefania, precum cititul povestilor sau jocurile de familie.
- De asemenea, folosim aceasta perioada pentru a ne conecta cu membrii echipei noastre, pentru a oferi suport si indrumare sau pentru a participa la evenimente si intalniri online.

In general, incercam sa mentinem un echilibru intre viata profesionala si cea personala, fiind flexibili si adaptandu-ne la nevoile si prioritatile zilnice. Comunicarea deschisa si colaborarea intre noi sunt cheia pentru a ne asigura ca indeplinim toate responsabilitatile noastre intr-un mod eficient si armonios.

9. Ce v-ati propus pentru 2024 in afacerea Forever? Suntem convinsi ca succesele continua pentru voi si ca sigur veti bifa si alte stimulente. 

 Pentru anul 2024 ne-am propus mai multe obiective si directii in afacere, iar cateva dintre acestea includ:

•    Calificarea la Eagle Manager: Ne-am propus sa atingem nivelul Eagle Manager in acest an consolidand si extinzand reteaua noastra si construind o echipa puternica si angajata.
•    Calificarea la FGR25: Ne concentram pe calificarea la Raliul Global (FGR), participand activ la evenimentele si activitatile companiei si atingand obiectivele pe care ni le planificam pana atunci.
•    Extinderea retelei si consolidarea echipei: Ne propunem sa extindem reteaua noastra de parteneri si sa consolidam echipa prin recrutarea si formarea de noi membri entuziasti si motivati (minimum 9 Manageri noi in acest an).
•    Focus pe dezvoltare personala si profesionala: Ne dedicam timp si resurse pentru dezvoltarea noastra personala si profesionala, participand la traininguri, workshop-uri si evenimente de dezvoltare oferite de companie si de alte surse relevante.
•    Am facut doar primul nivel la Forever2Drive, mai avem inca doua nivele de adaugat in portofoliu. 

Aceste obiective ne ghideaza si ne motiveaza sa ne atingem potentialul maxim in afacerea Forever si sa contribuim la cresterea si prosperitatea acesteia. Suntem hotarati sa ne implicam activ si sa lucram cu pasiune si hotarare pentru a realiza aceste obiective si pentru a aduce afacerea noastra la un nivel superior in anul 2024.