5 pretexte pentru a nu face sport

Cu totii ne dorim o viata activa. Si totusi, ce ne opreste sa facem miscare? Conform unui studiu realizat de Comisia Europeana, “Sport si activitate fizica”, 7 din 10 romani nu au practicat niciodata sport sau fac sport cel mult o data pe luna.

Am identificat cele mai des intalnite 5 pretexte pentru a ne justifica lipsa de activitate fizica:

1. Nu am timp.

Rostit cel mai des, acesta este argumentul care ne linisteste constiinta, cu care ne mintim in primul rand pe noi insine ca, desi ne-am dori mult, sportul chiar nu are loc in agenda zilnica. Suntem insa de acord ca, daca am practica in mod regulat exercitii fizice, ne-am simti mult mai bine si mai in forma.

In cate zile nu ai avut un randament scazut la serviciu sau acasa cand, din cauza slabei oxigenari a creierului, ai suferit de dureri de cap? Iti e familiara acea senzatie de intepenire a spatelui? Daca te-ai misca mai mult, inima ar pompa sangele cu putere, iar oxigenul ar ajunge la creier, iar daca muschii ar sustine mai bine coloana vertebrala, sa stii ca te-ai misca in voie si ai indeplini cu succes tot ceea ce ti-ai propune.

Cat timp se pierde de fapt din cauza diferitelor suferinte asociate stilului de viata sedentar? Cum ar fi daca am folosi acel timp tocmai pentru a face sport?

2. Nu stiu de unde sa incep.

Ce sport iti place sa faci? Daca ai raspuns la aceasta intrebare, stii si de unde sa incepi.

Daca iubesti alergarea, mergi in parc. Poti incepe prin a parcurge cativa kilometri, mareste treptat viteza si distanta, inscrie-te la o competitie de alergare care are loc cateva luni mai tarziu, fie ea si virtuala, pentru a-ti fixa un obiectiv care sa te motiveze si sa te ajute sa pastrezi ritmul antrenamentelor.

Exercitiile cardio sunt dificile pentru tine? Alege yoga sau pilates. Chiar daca lucrezi doar cu greutatea corpului si pulsul nu este accelerat, vei fi impresionat de modelarea corporala si de tonifierea musculara pe care le vei obtine in doar cateva luni. Fa-ti abonament la sala si urmeaza cursurile, chiar si online. E important sa faci exercitiile corect si treptat.

Iti plac sporturile de echipa? Gaseste 2-3 prieteni si iesiti impreuna la iarba verde sau intr-un parc sa jucati fotbal, baschet sau sa inventati voi un sport nou. Ai copii sau prietenii tai au copii? Formeaza echipe si distractia e garantata. Si, neaparat, fixati dupa fiecare antrenament data pentru urmatoarea intalnire, nu mai departe de 2-3 zile.

Vrei sa iti maresti masa musculara? Bucura-te de aparatele de la sala, de aparatele de sport instalate in parcuri sau comanda-ti de pe internet gantere si poti incepe chiar la tine acasa.

Orice pasiune ai avea, daca presupune miscare, nu mai amana sa o pui in practica.

3. Ma simt slabit(a).

Daca ai fost sedentar(a) multa vreme, este posibil ca organismul tau sa fie slabit. Mergi in primul rand la medic, identifica si trateaza daca, pe acest fond, au aparut anumite afectiuni. Spune-i medicului tau si despre intentia de a te apuca de sport, pentru a-ti recomanda acele analize specifice, cum este, spre exemplu, testul de efort.

In cazul in care corpul tau are nevoie de vitamine si de minerale in plus, verifica gama de suplimente alimentare de la Forever.

  • Forever Supergreens este un amestec ideal de peste 20 de fructe, legume, superalimente si aloe, o sursa la indemana de nutrienti de origine vegetala, bogat in vitaminele C si E, cu rol antioxidant.
  • Forever Argi+ contine aminoacidul L-arginina, vitaminele B6, B9 si B12, care contribuie la reducerea oboselii si extenuarii, vitamina D pentru mentinerea functiei normale a sistemului muscular si vitamina C cu rol antioxidant.
  • Forever Fields of Greens este o excelenta sursa de hrana verde, bogat in substante minerale, contine clorofila, potasiu, calciu, magneziu, fier, sodiu, cupru, fosfor, zinc si mangan, vitaminele A, B6, E si K si miere de albine.
  • Formula avansată a produsului Forever Active Pro-B  asigura 8 miliarde de bacterii benefice intr-un amestec echilibrat de 6 tulpini, special asociate cu zinc, care contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
  • Taratele de ovaz din Forever Absorbent-C favorizeaza absorbtia vitaminei C, un antioxidant puternic.
  • Special conceput pentru a se dizolva usor in gelul de Aloe vera, Forever Cardio Health furnizeaza coenzima Q10, necesara desfasurarii functiilor de baza la nivel celular si contine extracte botanice, minerale, lecitina si vitamine antioxidante.

4. Vreau mai intai sa dau jos cateva kilograme.

Aceasta este o situatie des intalnita. Daca tocmai greutatea corporala pe care doresti sa o reduci devine cauza lipsei de miscare, pare ca te afli intr-un cerc vicios.

Si totusi, recomandarea tuturor specialistilor din domeniul sanatatii este sa asociem regimul alimentar cu sportul.

De aceea, in Forever am conceput un program avansat pentru controlul greutatii – F15, pentru cei care vor sa scape de kilogramele in plus si sa depuna masa musculara.
Pe langa produsele Forever incluse in pachet, programul F15 introduce exercitii de baza, cu propria greutate corporala, care pot fi executate oriunde, sunt usoare si ajuta la imbunatatirea conditiei fizice. Miscarile incluse in brosura F15Inc_G.pdf (foreverliving.com) sunt explicate de instructorii Forever F.I.T. intr-o serie de filme scurte, de maxim 2-3 minute fiecare. Acestea sunt disponibile pe pagina de YouTube Forever Living Products Romania HQ si pot fi accesate gratuit din acest link - Exercitiile FIT - Exercitii de incalzire - YouTube.
Daca esti o fire independenta si preferi sa iti construiesti singur programul, fiecare dintre produsele incluse in pachetul F15 poate fi achizitionat si separat:

  • Forever Aloe Vera Gel, cu 99.7% gel pur de Aloe vera, sustine digestia si sanatatea sistemului gastrointestinal, sistemul imunitar si favorizeaza starea generala de bine;
  • suplimentele alimentare proteice Forever Lite Ultra de Vanilie sau Ciocolata furnizeaza vitamine, minerale si aminoacizi;
  • Forever Garcinia Plus contine AHC, substanta naturala care suprima pofta de mancare si inhiba enzimele implicate in transformarea caloriilor in grasimi;
  • Forever Fiber reprezinta o modalitate la indemana de a-ti asigura un aport optim de fibre;
  • Forever Therm are la baza o formula puternica, ce ajuta la cresterea nivelului de energie si la intensificarea metabolismului;

Indiferent daca alegi un program prestabilit sau iti alegi propriul program, incepe simultan regimul alimentar si miscarea. Astfel, rezultatele dorite nu vor intarzia sa apara.

5. Ma tem de accidentari.

Daca nu ai mai facut sport in ultima vreme, este deosebit de important sa incepi treptat, pentru a-i da ragaz organismului sa reintre in forma.

In fiecare sesiune de antrenament, acorda o atentie deosebita incalzirii si miscarilor de intindere (stretching) din incheiere. Daca aloci 30 de minute pentru sport, primele 5 si ultimele 5 rezerva-le exerciiilor pentru pregatirea organismului de miscare, respectiv celor de relaxare.

Nu manca inainte cu doua ore de inceperea antrenamentului si nici imediat dupa finalizarea acestuia, pentru a nu solicita in plus organismul. Hidrateaza-te permanent, pentru ca lipsa apei din corp este una dintre cauzele aparitiei crampelor musculare.

Sustine-ti articulatiile cu Forever Freedom, bautura nutritiva pe baza de aloe imbogatita cu sulfat de glucozamina si sulfat de condroitina, substante prezente in mod natural la nivelul articulatiilor, si lubrifiaza articulatiile cu Forever Active HA, o formula unica de acid hialuronic cu masa moleculara mica.

In cazul in care ai febra musculara, continua sa te misti, durerea va trece mai repede. Maseaza-te cu Aloe Heat Lotion si apeleaza la Forever Move care, prin ingredientele puternice, contribuie la accelerarea recuperarii.

Daca durerea musculara sau articulara persista sau se accentueaza dupa 2-3 zile, acorda-ti o perioada de repaus. De indata ce ti-ai revenit, reia programul pe care ti l-ai propus.

Vei observa destul de repede ca organismul tau doreste ca tu sa fii activ. Inca din timpul antrenamentelor, va creste secretia hormonilor fericirii – serotonina, endorfine si dopamina, astfel incat te vei simti plin de energie.

Nu degeaba se spune ca sportul da dependenta, in cel mai bun sens al cuvantului! Totul este sa incepi schimbarea modului tau de viata!