Mentalitate de Eagle - mai usor de atins acum

”Nu-ti pune limite cand e vorba de provocari, ci provoaca-ti limitele.”

„Eu n-as reusi asta in veci!” Ti-a dat tarcoale vreodata acest gand? Poate te-au impresionat un scriitor si proza lui, ai aplaudat performanta deosebita a unui atlet sau pur si simplu ai admirat un prieten intorcand spectaculos, prin aer, o clatita din tigaie...

Tine cont insa ca nici prietenul cu clatitele, nici scriitorul si nici sportivul nu au fost buni din prima la ceea ce pare acum ca fac cu usurinta. Pentru a reusi a fost nevoie de incercari, greseli, perfectionare si multa rabdare. Dar, mai ales, de increderea ca se poate.

Multe inventii si descoperiri au fost considerate la un moment dat imposibile, insa au devenit realitate datorita unor oameni care au trecut de ceea ce altii trasasera ca limite.

Indiferent ca scrii, faci clatite sau alergi, poti deveni mai bun prin antrenament, chiar daca pornesti de la zero. Da, poate n-o sa obtii rezultatele unui sportiv de elita sau ale unui bucatar profesionist, insa cu siguranta te vei ridica in fiecare zi deasupra persoanei care ai fost ieri.

Conteaza sa ai incredere si sa faci primul pas, punand in joc resurse, apeland la ajutor, pastrandu-ti apoi elanul in timp.

Acceptarea provocarilor si depasirea limitelor sunt incurajate in Forever. In acelasi timp, se ofera tot sprijinul pentru cei care tintesc spre inaltimi. Ne dorim ca fiecare FBO, indiferent de nivelul din Planul de Marketing, sa-si impulsioneze afacerea si sa elibereze Eagle-ul din sine.

O astfel de oportunitate este calificarea la #EMR23, inceputa la 1 mai 2022. Ii asteptam sa participe la acest maraton de crestere si dezvoltare a echipei pe toti Managerii Forever Romania & Moldova, dar si pe Supervizorii si Asistent Managerii care sunt hotarati sa-si depaseasca limitele.

Calificarea la #EMR23 raspunde unor nevoi umane de baza: cea de apartenenta la un grup si cea de recunoastere. Este motivul pentru care atat de multi FBO sunt atrasi de acest program.

Ca Eagle Manager, faci un pas spre grupul de elita Club 100 Forever Romania si iti dezvolti echipa si afacerea, astfel ca vei obtine bonusuri mai mari. Vei fi invitatul special al companiei la evenimentul global dedicat exclusiv Eagle Managerilor din toata lumea, unde ai sansa sa participi la training-uri sustinute de FBO de top sau de membri ai Echipei Executive.

Devii astfel o sursa de inspiratie pentru oamenii din echipa ta. Ai mai multa motivatie sa evoluezi, sa te perfectionezi in ceea ce faci si sa-ti gestionezi afacerea echilibrand toate cele 4 arii ale Reperelor Maretiei: Recrutare, Fidelizare, Dezvoltare si Productivitate. Iar acestea sunt doar cateva dintre beneficiile calificarii la Eagle Manager.

Da, Eagle este un obiectiv ambitios care te-a facut poate in alte momente sa exclami: ”N-as reusi asta niciodata!”. Poate ti-ai spus ca trebuie sa mai treaca multi ani de experienta ca FBO inainte de a-ti stabili si acest obiectiv.

Dar, cum ultimii ani ne-au demonstrat ca schimbarea si adaptarea rapida sunt mai accesibile decat ne inchipuiam, iata ca si obiectivul de a deveni Eagle Manager a devenit mai usor de atins.

Ai acum doua situatii favorabile, doi curenti de aer care asteapta doar sa-ti deschizi aripile pentru a ajunge pe acest varf.

Prima noutate vine dintr-o modificare in Politicile Companiei. Acum, daca esti Soaring Manager sau mai sus, te poti califica pentru Eagle doar cu un singur Eagle Manager in linia inferioara, cu conditia ca acesta sa nu fi fost calificat la Eagle in anul precedent.

In plus, punctele credit pentru calificarea la Eagle Manager pot fi, doar pentru acest an, acumulate si global. Poti consulta cerintele concrete pentru calificare in numarul trecut al revistei si vei observa ca orice FBO, indiferent de nivelul din Planul de Marketing, poate da acest imbold afacerii sale.

Mai ales ca are un an intreg la dispozitie pentru a duce calificarea la final - mai exact, pana pe 30 aprilie 2023.  

A doua situatie favorabila este pregatita chiar de Forever Romania, pe principiile care fac posibile performantele sportive: cu antrenori si programe pe masura. In sport, antrenorul este alaturi de tine sa te ghideze si iti pune la dispozitie antrenamente potrivite obiectivelor si formei tale fizice.

Iti este permanent aproape, inclusiv atunci cand treci prin momente mai dificile sau cand increderea ti se clatina. Cel mai important, iti pregateste corespunzator nu doar corpul, ci si mintea.

Am initiat astfel programul “Eagle – Acceleratorul de performanta si profitabilitate in afacerea Forever”, adresat Supervizorilor, Asistent Managerilor si Managerilor care demonstreaza, pe baza performantelor, ca sunt cu adevarat decisi sa devina Eagle.

Alaturi de traineri priceputi, vei lucra prin antrenamente periodice atat la mentalitate si dezvoltare personala, cat si la partea practica a afacerii tale Forever, ca sa te califici pentru Eagle Manager in termenul stabilit. Detaliile le regasesti in newsletter-ul trimis pe aceasta tema.

Ti-ai pus vreodata intrebarea de ce pentru un sportiv antrenamentul mental este cel putin la fel de important ca antrenamentul fizic?

In orice domeniu, un campion se construieste prin antrenamentele de zi cu zi, dar si prin dezvoltarea unei mentalitati de invingator, ghidate de principiul „Pot sa o fac!” Astfel, pentru a reusi sa devii Eagle Manager e important sa tii cont de urmatoarele:

  • Actioneaza cu energie maxima inca de la inceput. La fel ca in sport, un start bun iti asigura mare parte din succes.
  • Evita capcana procrastinarii. Poti sa cazi usor in ea, intrucat #EMR23 este un program ce se intinde pe un an de zile. Nu lasa pe maine ce poti face azi, pentru ca si maine vei gandi la fel.
  • Adopta o ”mantra”. De exemplu, una functionala: ”Care este cel mai eficient lucru pe care-l pot face acum pentru a ajunge la EMR23?” Sau una emotionala: ”Stiu ca am toate sansele si pot ajunge Eagle Manager.” Obisnuieste-te sa le repeti de cateva ori pe zi, de fiecare data cand simti ca ai nevoie de asta.
  • Fa in fiecare zi macar o actiune care sa te duca mai aproape de acest obiectiv. Trece-o in agenda zilnica si acorda-i atentia cuvenita.
  • Observa si valorifica oportunitati. Doua dintre ele au fost prezentate mai sus. Restul se pot ascunde in spatele unor aparente si asteapta sa le descoperi.
  • Cere ajutor. Chiar daca un vultur e vazut de cele mai multe ori zburand singur in inaltimi, pentru a ajunge acolo a avut nevoie de ajutor. A invatat de la altii sa zboare. Apeleaza la sprijinul echipei, al sponsorului, indrazneste sa-i intrebi pe cei care cunosc deja zborul la inaltime cum au facut sa reuseasca.
  • Dozeaza-ti energia si resursele. Dupa startul in forta, pastreaza un ritm constant de lucru. Stii ca la finalul unei zile prea intense iti piere vlaga, asadar e important sa nu repeti fenomenul la finalul perioadei de calificare.

Cel mai usor e sa stabilesti obiective intermediare si sa te straduiesti sa le atingi la timp. Evalueaza-ti periodic progresul si ajusteaza efortul, daca este cazul.

Alex Gavan este performerul urcarii a sapte dintre cele 14 varfuri de peste opt mii de metri, fiind primul roman care a cucerit varfurile Gasherbrum I (8.080 m), Gasherbrum II (8.035 m) si Makalu (8.485 m).

El e specializat in accesarea varfurilor de peste 8.000 m din Himalaya, fara oxigen si fara ajutorul serpasilor. Vorba lui e ca a urca munti in exterior inseamna a urca munti in interior. Il cunosc pe Alex, nu este un munte de om, dar atunci cand sunt in prezenta lui simt forta sa mentala, cea care i-a adus, de altfel, performanta.

Este modelul prin care si tu, ca FBO, poti atinge varfurile pe care ti le propui. Iar acum, varful la care poti cu adevarat ajunge, pentru ca vremea e potrivita si conditiile sunt favorabile, este #EMR23.

Articol scris de Alexandru Israil

Specialist marketing