M-am calificat prima data la Eagle in doar 6 luni... (INTERVIU)

Ana Munteanu, Senior Manager, calificat Eagle, medic, mama a doi copii superbi, antreprenor si lider de exceptie… si lista poate continua cand vine vorba de a reusi tot ce iti propui, daca alegi mediul potrivit de crestere. Este de doar un an si jumatate in Forever, calificata la toate stimulentele europene, la EMR24, la programul de masina si cu rezultate frumoase in afacere. Totul, pe langa familia superba, despre care spune ca este prioritatea ei. Cum reuseste? Aflam chiar de la ea secretele unor calificari de exceptie si actiunile concrete care au condus-o catre ele.

1.    Spune-ne, pe scurt, povestea ta Forever.

Numele meu este Ana Munteanu, am 28 de ani, locuiesc in Republica Moldova, sunt mamica a doi copilasi si sotia unui barbat extraordinar, care ma sustine mereu si accentueaza cele mai bune calitati ale mele. Ambii suntem medici de profesie, tineri specialisti, oameni obisnuiti si modesti si am creat impreuna o familie frumoasa, in care domina iubirea, respectul si armonia. 
Acum un an si jumatate am descoperit ceea ce imi doream inca de cand eram mica - sansa de a lucra de oriunde vreau, cand vreau, in ritmul si linistea mea, cu posibilitatea de a avea castiguri nelimitate. Asta cu ajutorul fenomenului mondial numit Forever.

Povestea mea Forever a inceput, de fapt, de la pasta de dinti, care ne-a cucerit si pe care am folosit-o un an, dupa care a urmat situatia financiara deplorabila din familia noastra, din cauza renovarii casei si a datoriilor imense pe care le acumulasem. Eu eram pe atunci in concediu de maternitate, obosita fizic si mental de aceeasi rutina si cu dorinta apriga de a contribui la bugetul familiei si de a-mi ajuta sotul sa nu plece temporar intr-o alta tara cu scopul de a aduna banii de care aveam nevoie rapid. In acele clipe grele, gandul si speranta mea imediat s-au indreptat catre Forever.

Am indragit din prima zi aceasta companie, prin valorile pe care le promoveaza si prin felul cum ajuta oamenii sa se transforme. Si acest proces l-am simtit pe propria persoana – de la modul de a gandi, aspectul fizic si aspectul financiar. Chiar din primul an de activitate am reusit sa ridicam bonusuri generoase, iar asta ne-a ajutat sa returnam toate datoriile. Sotul meu nu a mai fost nevoit sa plece  departe de familie ori sa faca garzi de noapte suplimentare. De asemenea, am reusit sa calatorim impreuna cu copilasii nostri si sa traim viata fara stresul si frica neajunsurilor financiare. 

Pe langa toate aceste schimbari materiale, aici am simtit cu adevarat ce inseamna recunostinta, aprecierea si grija. Am cunoscut oameni din lumea intreaga, familii frumoase cu care ne-am imprietenit. Si tot aici am invatat cum poti fi fericit si implinit, ajutand alti oameni sa fie bine. Multumim cu recunostinta fiecarui omulet ce a contribuit la cresterea noastra.

2.    Felicitari! Te-ai calificat in 6 luni Eagle Manager, pe croaziera Rock The Boat din aceasta toamna. Cum ai reusit?

M-am calificat la EMR24 in 6 luni pentru ca imediat ce am atins nivelul de Manager eu am tintit la F2D si asta m-a ajutat rapid sa obtin si super-croaziera, pentru ca am acumulat jumatate din punctajul necesar in 3 luni si in urmatoarele 3 luni am putut sa ma concentrez mai mult pe recrutare si cresterea echipei.

In iunie 2023 am participat pentru prima data la un eveniment european la Cannes, iar sesiunile de instruire, atmosfera si energia de acolo mi-au cucerit inima si am zis ca trebuie sa simt pe propria piele ce se intampla la un eveniment global, intr-o vacanta de lux marca Forever. 

Pe langa asta, ma gandeam ca nu pot indemna oamenii din echipa mea sa fie Eagle Manageri, doar din cunostinte teoretice, ci ca trebuia sa ii inspir si sa le pot transmite si din experienta traita personal ca sa faca aceasta calificare.

3.    Calificarea la Eagle nu este singurul succes recent. Asa cum ai spus si tu, te-ai calificat la Cannes vara trecuta si nu te-ai oprit acolo: a urmat Londra si iata, din nou, Cannes-ul anul acesta. Ce te atrage la aceste stimulente europene si de ce sunt importante?

Pentru mine, sunt extrem de binevenite aceste stimulente europene, pentru ca perioada de calificare este pe termen scurt si asta ma mentine concentrata pe obiectiv. In acelasi timp, ma ajuta sa-mi extind echipa. Un alt beneficiu extraordinar al acestor stimulente e ca le poate obtine oricine, indiferent de nivel si astfel se poate promova mult in echipa. 

Strategia pe care am folosit-o a fost recrutarea a cel putin 10 Asistenti Supervizori in 3 luni, dintre care cei cu potential sa devina Supervizori. Pe ceilalti i-am incurajat sa bifeze cel putin Activul. Mai mult lucrez online, dar avem prezentari si intalniri offline, care am observat ca inspira mai multa incredere oamenilor.

4.    Pentru a reusi si a avea succesele pe care le-ai inregistrat in ultimele luni, este nevoie de un plan de recrutare foarte bun. Cum reusesti?

Da, eu m-am axat foarte mult pe recrutare. Sunt sincera, vorbesc cu entuziasm si placere despre activitatea mea. Iar discutia o adaptez in functie de necesitatile oamenilor. 

Zilnic vorbesc cu cel putin 30 de oameni. Povestesc pe online si offline inceputul meu, motivele pentru care m-am asociat cu Forever, ce m-a atras aici si cum ma ajuta acest parteneriat. Iar oamenii care rezoneaza cu mine sunt inspirati si incurajati sa imi fie alaturi. 

Organizez intalniri offline ca sa ma conectez mai bine cu nevoia omului. Oriunde merg, am cu mine mostre si cartea de vizita si deschid subiectul intr-o maniera delicata ca sa fac oamenii sa fie curiosi. Ulterior, ei imi dau follow pe social media si apoi interactionam mai usor.

Pe online, ofer mai mult timp oamenilor sa ma cunoasca, respectiv ma straduiesc sa fiu activa zilnic cu story-uri si postari interesante, dar pentru asta fac un plan saptamanal pentru social media. Nu astept raspuns imediat de la oameni. De exemplu, am abordat o verisoara anul trecut pe partea de afacere. Pe atunci ea nu era deschisa sa inceapa un astfel de business, dar datorita faptului ca am aratat constant entuziasm si bucurie pe social media, stilul meu de viata Forever, ea, care ma urmarea constant, a a fost impresionata si a revenit catre mine ca sa afle detalii. Din a 2-a luna de activitate a reusit sa devina Supervizor si are realizari frumoase.

5.    Pentru a reusi in Forever ai nevoie de un leadership bun si pe partea de fidelizare. Care sunt primele actiuni pe care le faci cu un membru din echipa ta imediat dupa ce l-ai inscris, ca sa il tii aproape si sa il fidelizezi?

Intotdeauna tin evidenta oamenilor care au cumparat produse la recomandarea mea sau au venit in echipa mea. Imediat cum le primesc, ii intreb cand planuiesc sa le testeze si ca sunt nerabdatoare sa aflu impresiile lor, iar in functie de produsul procurat ii ghidez. Si asta am observat ca ii intriga si ii face nerabdatori sa testeze si alte produse. 

De exemplu, daca vorbim de programul de 9 zile, ma asigur ca a inteles cum sa-l tina corect. Pregatesc moral persoana, ii explic rolul fiecarui supliment, la ce reactii sa se astepte si ofer siguranta ca ii sunt alaturi si ca poate apela la  mine la orice neclaritate. Pe parcursul programului intreb de asemenea cum se simte persoana si, din discutii, mai deduc si alte necesitati si pot interveni cu recomandarea altor produse. In acest mod, oamenii revin si, treptat, sunt curiosi de intreaga gama de produse. La procurarea produselor, ofer si mostre pe care atasez informatia explicita despre modul de utilizare si beneficii. 

Fiecare membru inscris in echipa participa la training-uri inainte de a primi produsele, astfel are sansa de a intelege daca il intereseaza si afacerea. Apoi dupa aproximativ 5 zile de testare a produselor, deja ii incurajez sa mearga cu recomandari, ii convertesc punctele aproximativ in bani ca sa inteleaga ce venituri pot avea si chiar din prima luna ii dau viziunea si pasii de Supervizor.

6.    Cum lucrezi cu echipa non-manageriala pentru a ramane activa?  

Cu echipa lucram mai mult online, facem planul saptamanal, organizam intalniri si de grup, si individuale. Avem un grup pe Telegram unde venim cu diverse idei, provocari si mai ales tinem evidenta fisei de activitate zilnica (produsele vandute, numarul persoanelor abordate, invitate la anumite evenimente).

De asemenea, celebram succesul inspirandu-i si pe ceilalti sa ne urmeze. Si promovam la maxim Success Day organizat la Brasov, cu mult suflet, si orientam oamenii pentru a obtine rezultate si a simti recunostinta si aprecierea companiei chiar pe marea scena a evenimentului.

7.    Cum arata o zi sau saptamana de lucru pentru tine? Ai doi copii superbi, o familie minunata. Cum se integreaza afacerea Forever in familia ta?

Familia intotdeauna a fost prioritatea mea si, de aceea, am ales sa imi iau concediu academic in rezidentiat, pentru baietelul si fetita noastra. E mai greu cu organizarea, pentru ca mereu apar situatii neprevazute care modifica planurile. De obicei dimineata sotul duce la gradinita baietelul, care are 4 ani, iar fetita de 2 ani ramane inca acasa cu mine. 

Pana se trezeste ea, eu citesc ceva din categoria dezvoltare personala, trimit un fragment inspirational si echipei cu un salut de dimineata, pregatesc continutul si apoi aloc o ora pentru recrutare. 

Apoi urmeaza timpul petrecut cu fetita mea, micul dejun, plimbare, activitati! 

La 10:00 avem training unde ne conectam toata echipa DiamondEagles, acolo e sursa noastra de motivatie si inspiratie. Apoi la amiaza este din nou timpul in care ofer toata atentia mea fetitei, ii pregatesc pranzul, si cat doarme, iarasi eu ma ocup exclusiv de recrutare. Seara se intoarce sotul meu, Andrei, de la serviciu, impreuna cu fiul nostru, pe care il ia de la gradinita, si luam cina in familie.

Apoi Andrei are grija de copii, eu ma conectez la training cu echipa, avem sesiune speciala pentru intrebari si ulterior planificam evenimente, intalniri etc. 

Intalnirile mele offline de obicei sunt in weekend sau seara, cand se intoarce Andrei acasa, si e disponibil pentru copii! Tot el ma ajuta foarte mult si cu treburile casnice si chiar cu ridicarea si distribuirea comenzilor. Contabilitatea, la fel, e pe seama lui.

8.    Cu toate succesele acestea frumoase in doar un an si jumatate de cand esti Forever, suntem siguri ca orice FBO aflat la inceput de drum ar vrea sa stie cum sa porneasca o afacere in forta. Ce actiuni sa aiba in vedere?

Am pornit pe acest drum fara abilitati, fara experienta, cu mare frica de parerea cunoscutilor si cu doar 30 de dolari. Eram extrem de bucuroasa ca este o modalitate de start si pentru situatia mea financiara grea. 

Si imi doream atat de mult ca sotul meu sa ne ofere mai mult timp, sa nu puna pe pauza cariera de medic pentru a pleca in alta tara sa adune banii, incat m-am inarmat cu mult curaj, am facut cunostinta cu tot ce inseamna Forever, mi-am notat visurile pe agenda si mereu cu ochii pe ele, actionam cu viteza, cu sentimentul urgentei in fiecare zi. Din experienta mea, as sfatui toti FBO sa nu astepte rezultate aici si acum. Sa nu se compare cu nimeni, sa isi personalizeze afacerea Forever si sa fie alaturi de Sponsor si Manager, ascultandu-le instruirea!

9.    La ce viitoare succese Forever lucrezi in prezent?

Anul acesta, ne concentram asiduu pe calificarea la EMR25, Chairman’s Bonus, FGR25, Level Up si desigur, avem in vizor, toate stimulentele suplimentare pe care compania le va lansa pe parcurs.