Un gest mic, o schimbare mare! Apa pentru toata lumea

Hai sa ne oprim pentru un moment si sa reflectam asupra privilegiului pe care il avem in a avea acces usor la apa curata. Pentru unii dintre noi, deschiderea unui robinet este o actiune simpla, dar pentru multi altii, aceasta ramane un lux inaccesibil.

Apa este o resursa esentiala pentru viata noastra de zi cu zi, dar, din pacate, exista zone intregi de pe glob (Madagascar, Etiopia, Sierra Leone, Malawi, Uganda etc.) care se lupta sa aiba acces la apa potabila si la o igiena adecvata. In astfel de locuri, femeile si fetitele poarta responsabilitatea de a colecta apa, mergand pe jos 6 km in fiecare zi. Asigurarea accesului la apa in orice comunitate este esentiala, permitand copiilor sa primeasca educatia pe care o merita si contribuie in acelasi timp la ruperea ciclului saraciei.

Impreuna, putem face o diferenta semnificativa in vietile acestor oameni. Si totul incepe cu constientizarea si sprijinul nostru. Rex Maughan Forever Giving Foundation a facut parteneriat cu fundatia Charity:Water si impreuna cu voi, avem o misiune importanta si nobila in acest an, ne dedicam eforturile pentru a aduce apa curata acolo unde conteaza cel mai mult, in comunitatile defavorizate ca cele din Sierra Leone, unde accesul la apa potabila nu exista.

De ce apa?

La Forever Giving, misiunea noastra este sa aducem ajutor si speranta femeilor, copiilor si comunitatilor din intreaga lumea prin facilitarea accesului la hrana, adapost, ingrijire medicala si alte dotari. Accesul la apa potabilqa are un impact profund si multumita acestui lucru: 

•    Fetele raman in scoala
•    Copiii raman sanatosi
•    Femeile se simt imputernicite

In fiecare zi, femeile si fetele din zonele defavorizate din intreaga lume petrec aproximativ 200 de milioane de ore pentru a colecta apa, iar prin gesturile noastre, putem schimba aceasta realitate.

Cine este Charity:Water?

Charity:Water a fost fondata in 2006 pentru a rezolva criza apei. Pe atunci 1 miliard de oameni nu aveau acces la apa curata. In 2020, acest numar a scazut la 771 de milioane datorita eforturilor orgnizatiei, iar in 2023, aceasta cifra a scazut la 703 milioane de persoane care inca nu au acces la apa. Prin implicarea noastra, a familiei Forever, putem contribui la misiunea lor de a rezolva aceasta problema intr-un timp mult mai scurt.

Cum ii putem ajuta?

Fiecare donatie de 40 de dolari facuta pe https://forever-giving.org/donate ne apropie mai mult de un viitor in care fiecare persoana va avea acces la apa curata. Ceea ce poate parea un gest mic pentru noi, inseamna totul pentru acele comunitati.
 
Impreuna, putem contribui la o lume mai buna.