6 instrumente digitale gratuite ca sa-ti cresti online afacerea Forever

 

Fotografii cu pranzul, discutii cu prietenii, clipuri amuzante cu pisici. Pentru multi oameni, Facebook sau Instagram inseamna divertisment pur, iar prezenta in mediul online este lasata la inspiratia de moment. Insa cand esti Forever Business Owner, ai produse exceptionale si o afacere de care esti pasionat, poti valorifica lumea digitala ca sa te promovezi, transformand retelele sociale in canale eficiente de vanzare si in reale surse de inspiratie. Cu atat mai mult cu cat in contextul pandemiei de COVID-19, mediul online si-a dovedit inca o data puterea de conector, oferindu-ne sansa de a tine clienti si oameni dragi aproape si a mentine vii legaturile sociale de care avem atat de mare nevoie.

Daca folosesti instrumentele digitale in mod inteligent, ai o sansa in plus sa-ti dezvolti reteaua, iar produsele Forever Living vor ajunge la mai multi oameni. Vestea si mai buna? Nu trebuie sa fii specialist in marketing online, programator sau designer profesionist ca sa activezi cu succes in lumea digitala. Exista o multime de website-uri care ofera instrumente gratuite pentru promovare, astfel ca nu ai nevoie decat de o investitie de timp si ceva rabdare ca sa inveti elementele de baza. Iata cateva aplicatii si platforme utile pentru a-ti promova mai bine si a-ti creste business-ul in online:

1. Canva 

O imagine face cat 1000 de cuvinte, iar asta este valabil mai ales in retelele sociale. Fie ca vrei sa postezi ceva pe Facebook, sa faci o prezentare mai interactiva sau ai nevoie de o fotografie reprezentativa pentru site-ul tau, in Canva poti crea machete grafice pornind de la template-uri adaptate automat ca dimensiune si tematica pe subiectul de care ai nevoie: afise, brosuri, colaje, documente A4, carti de vizita, invitatii, info-grafice, postari in social media si multe altele.

Ai la indemana o galerie vasta de fonturi, simboluri, animatii si poze gratuite, dar le poti incarca si pe ale tale, ceea ce-ti ofera un grad ridicat de personalizare. In plus, ai facilitatea de a schimba nuantele unor elemente grafice, folosind in locul lor chiar propriile coduri de culoare. Astfel, poti respecta fara probleme cerintele brandului Forever. Interfata este extrem de prietenoasa, asa ca iti va fi usor sa te acomodezi cu sistemul de creatie, iar vizualurile vor arata ca si cum ar fi fost facute de designeri profesionisti.

Canva include, de asemenea, fotografii si elemente grafice contra-cost, in cazul in care vrei sa utilizezi modele mai complexe.

Pont: Daca ai nevoie de mai multe fotografii reusite, care sa poata fi folosite gratuit inclusiv in scop comercial, cauta si pe site-urile www.pexels.com, www.pixabay.com sau www.unsplash.com.  

 

 

 2. Trello  

Pentru o mai buna organizare, un sistem online de Management de Proiect iti va da structura de care ai nevoie ca sa-ti gestionezi sarcinile si obiectivele. Chiar daca lucrezi pe cont propriu, iti poti trece activitatile pe categorii si in liste si le poti marca drept “realizate” pe masura ce-ti indeplinesti obiectivele. Datele despre clienti, produse si evolutia ta – toate informatiile sunt accesibile, stranse intr-un singur loc, ceea ce-ti va usura munca. Productivitatea va avea de castigat si te vei motiva mai usor sa realizezi ce ti-ai propus. Poti conecta Trello cu alte aplicatii, ca Google Drive, Evernote sau Dropbox, ca sa lucrezi mai eficient.

Aplicatii similare: Freedcamp, Asana 

 

3. WordPress 

Ca sa-ti faci un blog sau un site de prezentare nu trebuie sa ai cunostinte de programare. WordPress este o platforma gratuita, usor de folosit chiar si de catre incepatori, fiind extrem de intuitiva. Desigur, in timp poti invata mai multe despre HTML, CSS si altele, insa pana atunci poti sa-ti construiesti un site sau un blog de la zero, fara nicio bataie de cap, in cateva ore. Pe blog poti posta articole scrise de tine despre produsele Forever Living, despre experienta ta si a clientilor tai, aceasta fiind o metoda excelenta de a-ti construi credibilitate in online.

Partea si mai buna este ca iti poti personaliza site-ul sau blogul, tinand cont de recomandarile Forever si folosind una dintre numeroasele teme gratuite puse la dispozitie in galeria WordPress. Ele sunt si responsive (se vad bine si pe mobil, tableta). Exista si teme contra-cost, mai complexe, cu preturi variabile.

35% dintre site-urile web folosesc WordPress, de la bloguri pentru hobby-uri la cele mai mari site-uri de stiri online. Platforma este usor accesibila si dispune de numeroase functionalitati. Poti include link-urile de la retelele sociale, cititorii iti pot lasa comentarii si pot distribui usor articolele tale.

Creeaza-ti un cont gratuit pe WordPress si poti incepe rapid! 

 

4. Buffer 

Iti poti programa toate postarile din social media intr-un singur loc. Gestioneaza-ti paginile de Facebook, Instagram, Twitter sau LinkedIn cu aplicatia Buffer si iti planifici, creezi si programezi usor textele si vizualurile pentru online. In felul acesta nu va mai trebui sa intri separat pe fiecare profil, exact la momentul in care vrei sa postezi. In versiunea gratuita, poti conecta maxim 3 conturi de retele sociale la alegere, unde poti programa din timp postarile, de exemplu cu produsele pe care iti propui sa le promovezi. Astfel, prezenta ta in online va fi mai structurata si iti vei planifica mai eficient continutul, ceea ce iti va oferi un plus de vizibilitate cu mai putin timp de lucru investit.

Aplicatie similara: Hootsuite  

 

5. MailChimp 

Daca trimiti periodic emailuri catre clienti si membrii echipei tale, incearca MailChimp, un sistem prietenos de newslettere, ce poate fi folosit gratuit pentru pana la 2000 de contacte. Le poti trimite, fara niciun cost, 10.000 de mail-uri in fiecare luna.

Poti personaliza email-urile cu fotografii si logo-uri pentru a face ofertele atractive si a pune in valoare cat mai bine produsele Forever. Ai la dispozitie un sistem de automatizari pentru a programa trimiterea newsletterelor la ora la care vrei, chiar daca nu esti in fata calculatorului. Folosind sistemul integrat de Analytics, poti vedea cate persoane au deschis email-ul, de cate ori si pe ce link-uri au dat click. 

 

6. OpenShot 

Clipurile video castiga popularitate in social media, asa ca daca iti doresti sa iesi in fata cu prezentari inedite de produse, poti monta sau edita un video foarte simplu, folosind OpenShot. Este o aplicatie de editare video gratuita, excelenta pentru incepatori, cu o interfata intuitiva si un design minimalist, potrivite pentru editari simple. Exista aplicatii care ofera mai multe componente de editare, insa daca faci primii tai pasi in acest domeniu, OpenShot este de preferat datorita usurintei in utilizare. Include suficiente functionalitati pentru un video reusit, inclusiv redimensionare, taiere, rotire, scalare, posibilitatea de a include muzica, sunete, texte sau imagini, efecte video digitale, 3D, animatii si multe altele. OpenShot este compatibil cu Windows, Mac si Linux.

Lumea evolueaza rapid, iar afacerea ta Forever creste odata cu ea. Tehnologia informatica si mediul online au devenit unelte indispensabile pentru un FBO si perioada prin care trecem dovedeste, odata in plus, utilitatea lor. De aceea, fiecare efort pe care-l faci pentru a acumula cunostinte si abilitati pe aceste directii este o investitie cu eficienta maxima. Stapanind instrumentele pentru mediul online iti vei controla si vei dezvolta mai bine afacerea, pregatind-o pentru noua realitate economica si sociala. Mult succes!