Ingrijeste-ti corect pielea vara aceasta

Bine ai venit in sezonul estival! Am reusit sa trecem de lunile lungi de iarna, in care am stat doar in casa, iar vremea de primavara face incet, incet loc zilelor in care putem purta maneca scurta sau costume de baie. Totul in jur a inverzit, zilele sunt mai lungi si, indiferent daca soarele te provoaca la aventura sau te imbie sa te asezi la umbra unui copac cu o carte buna in mana, sunt multe motive pentru care iubim vara.

Dar placerile aduse de vara se pot termina brusc daca nu ai grija sa-ti protejezi pielea de razele soarelui. Expunerea prelungita la radiatii este responsabila de 90% dintre problemele pielii, incluzand aici deshidratarea, depigmentarea, imbatranirea si arsurile.

Directorul de Cercetare si Dezvoltare Produse Forever, Holly Stout, spune ca este momentul ideal pentru schimbarea rutinei zilnice de ingrijire a pielii – iar acest lucru nu trebuie sa fie atat de greu. Cateva schimbari mici, simple te pot ajuta sa ai o piele mai sanatoasa, care sa ia de la vara doar ceea ce aceasta are cel mai bun de oferit.

PASUL 1 - Imbunatateste-ti rutina zilnica de hidratare

In timpul verii, factorii de mediu precum poluarea si soarele pot afecta calitatea pielii.

Timpul pe care il petrecem afara, cu diverse activitati, face ca pielea sa-si piarda mai repede hidratarea. Acesta este motivul pentru care Holly recomanda o atentie sporita pentru hidratare pe perioada verii.

Primul pas in rutina ta de ingrijire a pielii ar trebui sa fie o exfoliere ca la carte, iar Aloe Scrub este un produs ideal in acest sens. Aceasta procedura inlatura celulele moarte si reziduurile, scotand la suprafata o piele mai stralucitoare, cu o textura si culoare vizibil imbunatatite. Exfolierea ofera si garantia faptului ca intre pielea ta si crema pe care alegi sa o folosesti nu se mai interpune nimic. Exfoliantul Forever foloseste semintele de jojoba si o combinatie intre ingredientele naturale si cele obtinute in urma unor cercetari stiintifice avansate.

Exfolierea este baza urmatorului pas din rutina ta zilnica: hidratarea. Holly spune ca Aloe Activator este perfect pentru hidratare pe perioada verii. Are in compozitie gel de aloe vera in proportie de 98% si se aplica extrem de usor, lasand pielea sa se simta mai bine, mai catifelata. Pentru un plus de prospetime, Holly recomanda pastrarea recipientului in frigider.

PASUL 2 - Protejeaza-te de razele UVA si UVB

Cu siguranta, protejarea pielii de efectele nocive ale razelor soarelui este urmatorul pas esential in rutina ta zilnica de ingrijire pe perioada verii.

Pentru o expunere mai prelungita la soare, o lotiune cu factor de protectie mai mare, care sa reziste mai mult, este cel mai bun prieten al pielii tale. Forever Aloe Sunscreen are SPF 30 si este rezistenta la apa pentru 80 de minute. Ceea ce face ca acest produs sa fie cu totul special este combinatia dintre gelul pur de aloe si oxidul de zinc non-nano particule. Gelul de Aloe vera ajuta la mentinerea hidratarii, in timp ce oxidul natural de zinc protejeaza impotriva razelor UVA si UVB. Razele UVA reprezinta 95% din radiatiile care ajung pe Pamant. Aceste raze penetreaza pielea in profunzime si joaca un rol esential in imbatranirea pielii si formarea ridurilor. Razele UVB sunt mai nocive pentru straturile de suprafata ale pielii, ducand la arsuri si la formarea de pete rosii.

Aloe Sunscreen nu doar ca protejeaza pielea impotriva ambelor tipuri de radiatii, ci este sigura si pentru mediul inconjurator, astfel ca zilele tale lungi petrecute la plaja si in apa nu vor dauna ecosistemului delicat al oceanelor.

PASUL 3 - O piele sanatoasa incepe din interior

Nu vei reusi sa ai o piele stralucitoare, sanatoasa la exterior, daca nu acorzi atentie lucrurilor care se petrec in interiorul corpului tau.

Potrivit Clinicii Mayo, o alimentatie sanatoasa nu ne ajuta doar sa avem o piele sanatoasa, ci sa fim mai sanatosi cu totul, per ansamblu. Alimente precum morcovii sau fructele galbene sau portocalii au efecte benefice asupra pielii. Fasolea, mazarea, lintea sau pestele gras ajuta, de asemenea, la mentinerea sanatatii pielii. Pe de alta parte, zaharul rafinat, alimentele procesate si grasimile nesaturate iti pot imbatrani rapid pielea.

Holly recomanda ceva in plus: suplimente pentru piele luate zilnic, in special pe perioada verii. Alegerea ei, firming complex din gama infinite by Forever®. Acest supliment pentru administrare zilnica combina ingredientele naturale cu cele obtinute pe baze stiintifice, contribuind la lupta anti-imbatranire din interior spre exterior, prin reducerea aparitiei ridurilor si cresterea elasticitatii si hidratarii pielii.

Forever Active HA® este un supliment inovator care stimuleaza hidratarea pielii din interior simultan cu intretinerea mobilitatii articulatiilor. Extractul de radacina de turmeric si ghimbir si  acidul hialuronic au beneficii nu doar asupra pielii, ci te ajuta si sa ai un tonus bun pe toata perioada verii.

Bucura-te de tot ce are soarele mai bun de oferit, fara sa-ti pui corpul sa plateasca pentru acest lucru. Daca vei tine minte acesti 3 pasi simpli de hidratare, protejare si hranire a pielii din interior, vei fi gata sa faci fata tuturor provocarilor pe care vara ti le poate asterne in fata.