Forever in prima linie

Forever are o linie de productie de suplimente alimentare si bauturi care ne mentin in topul calitatii si al inovatiilor. Am stat de vorba cu Adam Wade, Manager General al Forever Nutraceutical, Arizona, despre cum reuseste sa isi convinga clientii sa adopte un regim alimentar echilibrat cu ajutorul ingredientelor care combina natura cu cercetarile stiintifice avansate.

  1. De cat timp lucrezi in Forever si ce activitate ai?

Sunt parte a familiei Forever de putin mai mult de 11 ani. In prezent, sunt Manager General al Forever Nutraceutical, divizia responsabila de suplimentele alimentare. Expertiza mea vizeaza Controlul Calitatii, in special in ceea ce se produce in laborator. De-a lungul anilor am colaborat in tot ce inseamna acest business si asta a contribuit enorm la dezvoltarea abilitatilor mele de manager.

  1. Enumera-ne cateva dintre produsele preferate ale clientilor fabricate la Forever Nutraceutical.

Sunt cateva produse extraordinare care imi vin in minte, cum ar fi Argi+, Forever Absorbent-C sau Forever Arctic Sea. Gama de produse este extrem de variata, dar uneori am senzatia ca preferatele clientilor raman cele cu care a inceput divizia Forever Nutraceutical – produsele apicole. Forever Bee Pollen, Forever Bee Propolis si Forever Royal Jelly sunt produse extraordinare, iar oamenii pur si simplu le iubesc. Granulatia mierii din produsele noastre Pollen si Absorbent-C este, cu siguranta, unica!

  1. Cum estimezi ca se va dezvolta industria?

De ceva vreme, toata lumea este in cautarea etichetelor curate, ceea ce inseamna ca toate acele ingrediente care par desprinse dintr-un manual de chimie trebuie sa fie eliminate de pe eticheta. Totusi, nu toate aceste ingrediente sunt rele pentru sanatatea omului. E vorba, mai degraba, despre faptul ca ele erau folosite, in trecut, pe post de „ajutoare la procesare”, pentru a mentine consistenta pulberilor sau pentru a facilita comprimarea sub forma de tablete.

Echipamentele sunt constant perfectionate/ imbunatatite, astfel ca scopul nostru este sa reusim sa facem acest lucru fara a mai folosi aceste ingrediente. Granulatia este varianta ideala de a indeplini ambele obiective: renuntarea la aceste ingrediente si mentinerea etichetelor curate. Cautam in permanenta noi modalitati de a ne dezvolta si de a ne mentine in top.

  1. Ce ar trebui sa caute clientii intr-un supliment de calitate?

Acesta este un proces in 2 etape. Prima, sa stii cate ceva despre producator. Cei mai multi oameni cred ca notorietatea producatorului garanteaza, automat, calitatea produsului. Lucrez de mult in domeniu si am vazut multe, asa ca va pot spune ca acest lucru este departe de a fi adevarat.

Pentru a putea sa mentina preturile mici, mare parte dintre acesti furnizori si producatori fac multe compromisuri. Ori de cate ori este posibil, interesati-va ce atestate si certificari are producatorul. Ca fapt divers, noi avem certificarea NSF, laboratorul nostru pe cea A2LA ISO 17025 si suntem constant supusi procedurilor de audit de servicii din intreaga lume.

Etapa a doua poate parea mai usoara. Gandeste-te la ce vrei sa obtii de la un anumit produs, cerceteaza putin piata si hotaraste-te ce produs se potriveste mai bine nevoilor tale.

  1. Ce avantaje are o companie daca alege sa dezvolte propria linia de productie de suplimente alimentare, in loc sa apeleze la un intermediar?

Avantajul principal este clar: controlul. Detii controlul, cresti eficienta si astfel mentii costurile la un nivel scazut. Si, cel mai important, detii controlul asupra calitatii produsului. De la materia prima la produsul final, avem garantia ca totul se face exact asa cum trebuie.

  1. Cum reuseste Forever sa iasa in evidenta cu ajutorul tehnologiei si al echipamentelor avansate?

Inca de la inceput, am observat ca, la Forever, atunci cand erau in joc calitatea si mentinerea in fruntea clasamentului, banii erau ultima problema. Laboratoarele noastre au dotari de ultima generatie, cu mult peste tot ce am vazut la alte companii. Toate presele pentru facut tablete au fost inlocuite, am achizitionat utilaje care ambaleaza produsele in pungi sau cutii de mari dimensiuni cu ajutorul razelor X si al benzilor transportoare multistrat. Folosim, de asemenea, un blender special pentru produsele noastre, iar sistemele de ambalare si livrare sunt complet robotizate.

  1. Care sunt acele lucruri care te fac sa vii cu mandrie la munca zi de zi?

Simplul fapt de a sti ca pot contribui sa le ofer oamenilor ceva de care au nevoie pentru a duce o viata mai buna ma face sa ma simt mandru. In plus, ma coplesesc sentimentele de mandrie profunda atunci cand vad ce echipa grozava au reusit sa formeze oamenii de aici, de la Forever Nutraceutical. Se bucura unii de altii si impreuna depasesc orice obstacol. Pur si simplu nu ma imaginez lucrand in alta parte.

Interviu preluat din brosura Aloe Life - editia toamna-iarna 2020 - disponibila in contul vostru de FBO de pe foreverliving.ro, sectiunea Materiale Informative Online