Cum sa-ti atingi mereu obiectivele

Nu subestima cat de important este pentru tine sa fii ambitios si sa-ti atingi obiectivele propuse. Obiectivele realiste sustinute de un plan bine gandit sunt necesare daca vrei sa ajungi la anumite rezultate. Totul este posibil, indiferent daca iti doresti sa alergi la un maraton, sa lansezi o afacere sau sa scapi de kilogramele in plus. Este nevoie doar de daruire, consecventa si atitudine corecta.

Stabileste-ti teluri care sa te motiveze

Alege obiective care sunt importante pentru tine personal si care te vor inspira sa reusesti. Dedica timp pasiunilor tale si lucrurilor care te intereseaza cu adevarat, in loc sa faci ceea ce fac ceilalti sau sa copiezi obiectivele unui prieten. Astfel, poti sa dezvolti un scop si o directie care sa te inspire sa actionezi pentru implinirea concreta a telurilor tale.

Adopta o atitudine proactiva

Obiectivele sunt, adesea, lucruri despre care speri ca se vor intampla cumva. Daca vrei cu adevarat sa le atingi, va trebui sa adopti o atitudine proactiva fata de obiectivele tale. Incepe sa actionezi proactiv, mai degraba decat sa visezi cu ochii deschisi la momentul cand obiectivul tau va deveni realitate.

Stabileste-ti o strategie

Un obiectiv fara strategie are sanse minime sau zero de a fi atins. Stabilirea si atingerea obiectivelor sunt similare cu alcatuirea unui puzzle care trebuie completat piesa cu piesa. Ia in considerare atingerea obiectivului ca pe un test al abilitatii tale. Pentru a evita sa te simti coplesit, incepe prin a imparti totul in pasi mai mici si a descrie concret pasii pentru atingerea obiectivului. Obiectivele tale vor parea mult mai realizabile daca specifici clar ce intentionezi sa realizezi, cand si cum.

Nu te teme de esec

Esecul nu inseamna ca nu-ti mai poti atinge scopul. Este doar un pas in procesul de atingere a obiectivelor care demonstreaza modul in care faci progrese, in ciuda obstacolelor cu care te confrunti. Atingerea obiectivelor nu este ca o plimbare in parc si rareori se intampla fara niciun impediment. Te vei confrunta cu siguranta cu esecuri care te vor face sa te intrebi de ce ai incercat, dar asta face parte din proces si din imaginea de ansamblu. Cu cat accepti esecul mai devreme ca parte normala a procesului, cu atat va fi mai bine pentru tine.

Pastreaza-ti motivatia

Motivatia este cheia pentru atingerea obiectivelor care au fost mult timp considerate imposibile de catre oamenii din intreaga lume. Nimic nu te poate impiedica sa-ti atingi obiectivul daca esti motivat, ai o viziune clara si ai o strategie definita corespunzator. Indiferent ce iti spun altii, nu permita ca parerea lor sa-ti afecteze sanatatea fizica si emotionala.

Continua sa muncesti pentru obiectivul tau

Daca te simti coplesit de intreaga calatorie spre atingerea obiectivelor pe care ti le-ai stabilit si incepi sa te stresezi din cauza lucrurilor marunte, este timpul sa te gandesti la Akwasi Frimpong. Sunt primul sportiv olimpic al Ghanei la skeleton si ambasador global Forever Living si n-am permis niciodata ca ceva sa stea in calea mea de a-mi atinge obiectivele. Chiar si atunci cand lumea era impotriva mea, am crezut in mine. Acest lucru m-a tinut pe drumul cel bun atunci cand am vrut sa renunt. In calitate de sportiv si speaker motivational, sunt aici pentru a te sprijini in atingerea obiectivelor tale.