Ai incredere in sistemul tau digestiv chiar si de sarbatori!

 

Anul acesta vom avea parte de sarbatori altfel si, cu siguranta, printre bucuriile cu care ne vom delecta  vor fi mesele imbelsugate in casele noastre, alaturi de cei apropiati.

Insa tocmai lipsa de miscare si interactiune cu ceilalti ne poate face sa cadem usor in capcana de a manca mai mult si mai des. Si cum stim ca preparatele de sarbatori nu sunt tocmai usoare, riscam sa ne supunem sistemul digestiv la grele incercari, intr-o perioada deloc potrivita pentru astfel de probleme.

Noi te ajutam sa-ti mentii starea de bine si imunitatea in parametri optimi, avand grija de sistemul digestiv, mai ales de sarbatori.

 

Stiai ca...?

Sistemul digestiv joaca un rol important in mentinerea imunitatii?

Cercetarile arata ca in sistemul digestiv traiesc 60-70% dintre celulele sistemului imunitar, transformand, practic, intestinele intr-un punct de start pentru stimularea sistemului natural de aparare al organismului.

Tocmai de aceea, pentru a te simti cat mai bine in pielea ta, este extrem de important sa stimulezi cresterea numarului de bacterii bune si sa mentii sanatatea sistemului digestiv. Iata cateva modalitati pentru a reusi acest lucru:

 

Mananca echilibrat

Imbunatateste-ti sistemul imunitar cu un regim alimentar echilibrat si corect. Combina alimentele bogate in vitamine cu unele care contribuie la o digestie mai buna. Asigura-te ca introduci in meniul tau de sarbatori si urmatoarele alimente:

  1. Cerealele integrale asigura organismului fibrele de care are nevoie pentru o functionare optima a colonului si stimuleaza bacteriile bune din intestine.
  2. Alimentele verzi asigura organismului fibre si vitamine importante, ajutand sistemul digestiv sa ajunga la microbiomul optim cu trilioane de microorganisme care sustin sistemul imunitar.
  3. Bananele sunt fructe cu un continut scazut de fructoza si au in componenta atat fibre, cat si inulina, pentru a stimula inmultirea bacteriilor bune din intestine.
  4. Avocado este o alta sursa extraordinara de nutrienti esentiali, fibre si grasimi sanatoase, si ajuta la cresterea imunitatii prin intermediul sistemului digestiv.

 

Hidrateaza-te corespunzator

Nu uita sa te hidratezi corect pe tot parcursul zilei. Consumul unei cantitati suficiente de apa ajuta la refacerea mucoasei si a florei intestinale.  

 

Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.